11 Mayıs 2024 Cumartesi

Tutsak gazeteci Alayumat: Mesleğimiz mahkeme salonlarında yargılanamaz

Metris Hapishanesi'nden avukatı aracılığıyla mesaj yollayan gazeteci Erdoğan Alayumat, gazetecilik mesleğinin kriminalize edilmek istendiğini kaydetti. Gazeteciliğin mahkeme salonlarında yargılanamayacak kadar önemli ve yüce bir meslek olduğunu söyleyen Alayumat, "Şimdilik kalemimiz dışarıdaki arkadaşlara emanet" dedi. 

Tutsak gazeteci Erdoğan Alayumat, tutulduğu Metris Hapishanesi'nden avukatları aracılığıyla mesaj yolladı. 26 Nisan akşamı gazetecilik faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Yeni Özgür Politika muhabiri Alayumat'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Dosya, gazetecilik mesleğini kriminalize etmekten başka bir şey ifade etmiyor. Yaptığımız haberlerle yargılanıyoruz ama gazetecilik mesleği, mahkeme salonlarında yargılanamayacak kadar önemli ve yüce bir meslek… Bu dosyalar bugüne kadar hep boşa düştü ve bundan sonra da boşa düşmeye devam edecek. Biz Ape Musalardan, Hrant Dinklerden, Metin Göktepelerden devraldığımız bayrağı taşımaya devam edeceğiz. Şimdilik kalemimiz dışarıdaki arkadaşlara emanet."