3 Mayıs 2024 Cuma

'Tüm öğretmenleri hakkımız olanı alacağız diyerek 1 Mayıs'ta alanlara çağırıyoruz'

1 Mayıs'ı alanlara kaç kişinin çıktığından ibaret görmediklerini söyleyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Aksoy, öğretmenlerin sendikasının taleplerini benimseyerek alanlarda olmasının daha önemli olduğunu belirtti. 1 Mayıs'ta alanlara çıkan öğretmenlerin 1 Mayıs'ın ardından sendikasının çağrısına nasıl yanıt vereceğinin önemine dikkat çeken Aksoy, Taksim başta olmak üzere tüm kentlerde alanlara çıkma çağrısı yaptı. Eğitim emekçilerine seslenen Aksoy, sendika kortejinde yer almaya davet etti. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, "Geri alacağız, Taksim bizimdir" diyen mücadeleci sendikalarla birlikte İstanbul'da Taksim'e çağırıyor. Birçok kentte de 1 Mayıs'ta, kişi sayısına bakılmaksızın güçlü taleplerde alanlara davet ediyor. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Aksoy ile hem yürüttükleri mücadeleyi hem de 1 Mayıs'ı konuştuk. 

'DİĞER YILLARA NAZARAN 1 MAYIS'A DAHA GÜÇLÜ ÇIKMAYI PLANLIYORUZ'
Öğretmenler açısından 1 Mayıs'ın önemine dikkat çeken Aksoy, yeni kurulan bir sendika olmalarına rağmen var oldukları tüm alanlarda bir önceki yılın üzerine çıkacak, etkili olacak bir pozisyon almayı tercih ettiklerini, bunu öncelediklerini söyledi. 1 Mayıs'ın da bu gündemlerden biri olduğunu dile getiren Aksoy, "Emekçilerin taleplerinin görünürlüğü açısından 1 Mayıs'ı çok önemli görüyoruz. Sendikamız alanlarda da üye sayısına oranla bakıldığında güçlü duran bir sendika. O yüzden 1 Mayıs'ta önceki yıllardan daha da güçlü şekilde alanlarda olmayı planlıyoruz" dedi. 

Tüm illerde mücadele edenlerle yan yana geldiklerini belirten Aksoy, yeni kuruldukları için geçmiş yıllarda 1 Mayıs'ta Taksim gündemleri olmadığını belirtti. Ancak bu yıl hem DİSK ve KESK'in açıklamaları hem de alanlarda birlikte mücadele ettikleri sendikalarla yürüttükleri tartışma sonucunda 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının daha kıymetli olduğunu düşündüklerini söyledi. 

'KİTLESEL BİR TAKSİM'İ ÖNEMSİYORUZ'
"Herkes Taksim'e" şiarının önemine dikkat çeken Aksoy, sadece birkaç sendikanın var olduğu bir Taksim'i değil kitlesel bir Taksim'i önemsediklerini kaydetti. 1 Mayıs'ta Taksim'in güçlü geçmesi ve bu iddianın öneminin farkında olduklarını belirten Aksoy, "Bir alanı işaret ederek kendimizi orada var etmek ya da göstermek değil, emekçiler açısından güzel geçecek, güçlü geçecek taleplerin en iyi şekilde vurgulanacağı 1 Mayıs'ı organize etmek gibi bir sorumluluğumuz var" dedi. Daha tecrübeli ve kalabalık sendikaların 1 Mayıs'ı örgütlemek konusunda eksik olduğunu gördüklerini belirten Aksoy, bu nedenle sorumluluklarının bir kat daha arttığını dile getirdi. 

'TÜM KENTLERDE MEYDANLARDA OLMAYI HEDEFLİYORUZ'
Tek gündemlerinin Taksim 1 Mayıs'ı olmadığını söyleyen Aksoy, tüm kentlerin meydanlarında çok güçlü olmayı düşündüklerini belirtti ve devam etti: "Çünkü bütün emekçilerin sadece 1 Mayıs'ta Taksim'de mi olunacak tartışması, diğer şehirlerde organizasyonunu engellememeli. Sadece bir alan üzerinden yapılacak tartışmanın genel toplama katkısı olmayacaktır" dedi. 

'HAKKIMIZ OLANI ALACAĞIZ DİYEREK ALANLARDA OLACAĞIZ'
Taban maaş hakkı başta olmak üzere mücadelelerinin sürdüğünü kaydeden Aksoy, "Koşullar, ekonomik sıkıntının yakıcılığı öğretmenlerde en başta duruyordu. Biz gerçekçi bir sendikal tavrın, örgütlemek üzere hedef koyduğu kitleyle gerçek bir bağ kurmasında hedeflerin ortaklaşması ve gerçek bir hedefin varlığının önemli olduğunu düşünüyoruz. Öğretmen Sendikası, sadece özlük hakları mücadelesinin parçası olmaktan yana değil. Öğretmen Sendikası, öğretmenlerin bütün talepleriyle alanlarda olacak. Ama tabii öncelikler var bugün taban maaş öncelik ve bir iddiayla yola çıktık. Ve bu iddiayı gerçekleştirecek noktaya gelmek istiyoruz. Talebinin peşini bırakmayan bir sendika olmak istiyoruz. Dün de bu sebeple bakanlık önündeydik. Taban maaşı alacağız iddiamız var bu iddiayı bırakmak istemiyoruz. 1 Mayıs'ta da 'hakkımız olanı alacağız' diyerek alanlarda olacağız. Taban maaş başta olmak üzere süresiz sözleşmeyi de güvenceli işi de kapsayan bir söylem. Bu söylemin arkasında güçlü şekilde olmak üzere çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

1 Mayıs'ı sayılardan, alanlara kaç kişinin çıktığından ibaret görmediklerini söyleyen Aksoy, öğretmenlerin sendikasının talepleriyle, sendikasının taleplerini benimseyerek alanlarda olmasının daha önemli olduğunu belirtti. 1 Mayıs'ta alanlara çıkan öğretmenlerin 1 Mayıs'ın ardından sendikasının çağrısına nasıl yanıt vereceğinin önemine dikkat çeken Aksoy, İstanbul, İzmir,  Ankara başta olmak üzere Adana, Bursa, Diyarbakır ve birçok kentte sokağa çıkacaklarını söyledi. 

'TÜM ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZI ALANLARA ÇAĞIRIYORUZ'
Taban maaş mücadelesinin gündem olduğunu vurgulayan Aksoy, bunu kazanımla sonuçlandıracak iddiaları olduğunu belirtti. Her eylemde, söylemde kendilerini aşmayı hedeflediklerini kaydeden Aksoy, "Çok uzak olmadığımızı düşünüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız da böyle düşünüyor. Zaten bizim için çok önemli. Sendikanın merkez organlarıyla, sendikanın tüm üyelerinin aynı hissiyatta olması. Kazanımların yakın olduğunu düşünüyoruz" dedi. 1 Mayıs'ın mücadele eden tüm kesimler için güçlü geçmesini umduklarını dile getiren Aksoy, şu çağrıyı yaptı: "Tüm öğretmen arkadaşlarımızı 1 Mayıs'ta sendikanın talepleriyle, çağrısıyla; taleplerimizi güçlendirmek üzere, 'hakkımız olanı alacağız' diyerek alanlara çağırıyoruz. Öğretmen Sendikası kortejinde öğretmenler, haklı talepleriyle alanlarda olacak."