8 Mayıs 2024 Çarşamba

TMMOB 301 madenciyi Madenci Anıtı önünde andı

TMMOB, Soma katliamının 4. yılında Manisa'nın Soma ilçesinde Madenci Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada 4 yıldan beri her gün olduğu gibi davanın takipçisi olmaya devam edileceği belirtildi.
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada yaşamını yitiren 301 madenci anılıyor. TMMOB Madenci Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
Burada konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, "Bizler bu kazaların unutulmamasını, unutturulmamasını istiyoruz. Böylesi acıların bir daha yaşanmamasını istiyoruz" dedi.
 
Koramaz, "Yargı önünde mutlaka hesap verilmesi gerektiğini, adil yargılanma süreçlerinin uzatılmaması gerektiğini geçen her günün vicdanlardaki yarayı her gün biraz daha büyüttüğünü burada yeniden belirtiyoruz" diye kaydetti.
 
Koramaz'ın ardından Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel basın açıklamasını okudu. Yüksel, "Soma faciası 4 yıldır yargı sürecinde, 19 Haziran'da mahkemenin bir oturumu ve belki de son oturumu olacak. Faciada sorumlu olanların adalete uygun bir ceza almaları toplumun vicdanının bir kısmına da olsa iyi gelecek, en azından sorumlular ceza aldı diyebileceğiz. Ancak esas sorunun bu olmadığının bilinmesini istiyoruz çünkü çoğu kez alt düzey yöneticilere, maden mühendisi meslektaşlarımıza yöneltilen bu suç gerçek suçluları gizlemektedir" diye belirtti.