6 Mayıs 2024 Pazartesi

Tepkilerin ardından CHP'li Arslan ihraç edildi

Saray'da seçimleri kazanan DEM Partili Davut Acar'ın mazbatasının iptali için ilçe seçim kuruluna başvuran CHP Saray İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Arslan, ihraç edildi. 

Van'ın Saray ilçesinde seçimleri kazanan DEM Partili Davut Acar'ın mazbatasının iptali için başvuran CHP Saray İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Arslan, olayın basına yansıması ve kamuoyunda oluşan tepkinin ardından ihraç edildi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın mazbatasının elinden alınarak AKP'li adaya verilmesinin ardından kamuoyu baskısıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir açıklama yapmak zorunda kalmış, CHP'li bir heyet Van'a dayanışmaya gitmişti. Sık sık açıklamalarında bunun bir kayyum olduğunu ve kabul edilmemesi gerektiğini kaydeden CHP Saray İlçe Başkanlığı aynı günlerde Saray'a kayyum atanmak ve halkın iradesini gasp etmek için harekete geçmişti. 

CHP'li Arslan 2 Nisan tarihinden DEM Partili Acar'ın hakkında yargılama olup olmadığını incelenmesini ve Acar'ın mazbatasının iptalini istedi.

Gazeteci Özkan Öztaş'ın sosyal medya paylaşımına göre, dilekçenin basına yansıması ve kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından CHP Saray İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Arslan'ın ihraç edilmesine karar verildi.