19 Nisan 2024 Cuma

TAYAD'ın kapısı yüzlerce polis eşliğinde kırıldı

TAYAD'ın kapısı sabaha karşı yüzlerce polis eşliğinde koç başı ile kırılırken, dün de 5 kişi gözaltına alındı. Tüm bedellere rağmen devrimcilik yapmaktan vazgeçmeyeceklerini kaydeden TAYAD'lı Aileler, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi. TAYAD'lı Aileler, "Tüm bedellere rağmen devrimcilik yapmaya devam edecek, faşizme karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) sabaha karşı 04.00'de yüzlerce polis tarafından basıldı. Koç başlarıyla derneğin kapısı kırılırken, kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

Öte yandan dün öğlen ve akşam saatlerinde de Direnişler Meclisi emekçisi Merve Demirel, Aslıhan Buçaklar, Derya Taşkıran, Zeynep Gonca Karakoç ve Muammer Kaya da gözaltına alınmıştı.

Açıklama yapan TAYAD'lı Aileler, AKP faşizminin iktidarının ilk yıllarından itibaren devrimcilere iftiracı ve itirafçılarla, sahte dijitallerle dosyalar düzenleyerek saldırılarını bugüne kadar sürdürdüğünü belirtti. Açıklamada, "Bugün aynı çaresizliğin ve acizliğini sürdürmektedir. AKP iktidarı bugün bunu en yetkili ağızlardan itiraf etmektedir" dedi.

Sokaktan işkenceyle gözaltına alınan devrimcilere aynı komploların düzenlendiği belirtilen açıklamada, saldırılara karşı bugüne kadar nasıl mücadele edildiyse bundan sonra da edileceği belirtildi. Gözaltıların derhal serbest bırakılması istenen açıklamada, "Devrimcilik yapmak suç değildir. Devrimcilik yapmak dünyanın en onurlusudur. Devrimcilik yapmak tercih değil zorunluluktur. Tüm bedellere rağmen devrimcilik yapmaya devam edecek, faşizme karşı mücadele edeceğiz. Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz. Direne direne kazanacağız" ifadeleri yer aldı.