16 Mayıs 2024 Perşembe

'Tahir Elçi anneler çocuklarına kavuşsun diye mücadele etti'

Diyarbakır Barosu, 3 yıl önce öldürülen başkanları Tahir Elçi için düzenledikleri oturma eyleminin 117'ncsini gerçekleştirdi.
Diyarbakır'da Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015 tarihinde basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için baro tarafından her hafta düzenlenen oturma eyleminin 117'ncisi gerçekleştirdi. Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelerek düzenlenen açıklamaya çok sayıda avukat katıldı.
 
Kürtçe ve Türkçe "Seni unutmayacağız" yazılı pankartların açıldığı eylemde konuşan Baro Başkanı Ahmet Özmen, Tahir Elçi cinayeti soruşturmasında 3 yıl geçmesine rağmen halen bir ilerleme kaydedilmediğine dikkat çekerek yurtdışından gelen uzman ekibin ses ve görüntüleri incelediğini belirtti. Özmen, davanın takipçisi olacaklarını dile getirdi.
 
Özmen'in ardında söz alan Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve aynı zamanda baro tarafından oluşturulan Tahir Elçi Soruşturma Komisyonu Üyesi Avukat Gamze Yalçın "Tahir Elçi yıllarını annelerin çocuklarına ulaşması amacıyla bu alanda mücadele vererek yürüttü ve maalesef bu alanda yaşamını yitirdi" dedi.
 
Tahir Elçi'nin, annelerin bitmeyen yas süreçlerinin sona bulması ve toplu mezarların ortaya çıkarılması için büyük mücadele verdiğini hatırlatan Yalçın, şöyle devam etti:
 
"Bu emek sadece alanlarda kalmadı bunun hukuksal mücadelesini verdi. Bu bizler için bir çığır açmak oldu. Biz hem meslektaşları hem kadınlar olarak bunu gün bir kez daha buradan haykırmak istiyoruz. Tahir Elçi bizim için ölümsüzdür onun yürütmüş olduğu mücadeleyi elimizden geldiği kadar devam ettirmeye çalışacağız."
 
Açıklama sonrası beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.