19 Nisan 2024 Cuma

Tacizci doktor tahliyeden sonra göreve iade edildi

Çok sayıda kadın hastasına cinsel tacizde bulunduğu içinde hakkında 27 kişinin bir araya gelerek İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe verdiği, taciz suçundan 2022 yılında tutuklanan İ. Hakim hakkında yalnızca ihtar ve puan silme cezası verildi. Tacizci doktor tahliyenin ardından görevine iade edildi.

Dersim'in Pertek ilçesinde kadın hastasına tacizde bulunduğu için 2022'de  yargılandığı davada tutuklanan Pakistanlı doktor İ. Hakim, göreve iade edildi. Hakim 2022'de tutuklanmasının ardından önceki yıllarda yaptığı tacizlerle gündeme gelmiş, İzmir'de görev yaparken 37 kişinin bir araya gelip, Hakim hakkında hastalara tacizde bulunduğu iddiasıyla İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe verdiği de ortaya çıkmıştı.

'SESSİZ KALINMIŞ VE SADECE İHTAR, PUAN SİLME CEZASI VERİLMİŞTİR'
Konuya ilişkin Ses Dersim Şubesi ve Dersim Kadın Platformu basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Ses Dersim Şube Eşbaskani Serap Kahraman okudu. Hakim'in 2015 yılında Pertek 70. Yıl Cumhuriyet İlçe Devlet Hastanesinde çalıştığı sırada sürekli hastalarını taciz etmekle gündeme geldiğini hatırlatan Kahraman. Hakim'in 2009 yılında Tunceli Devlet Hastanesinde acil serviste çalıştığı esnada taciz ettiği kadın hastaların yakınları tarafından dövüldüğünün belirtti. Kahraman, "Önce Ovacık'a ardından da Hozat'a geçici görevle gönderilmiştir. Hozat'ta bir çok kadın hastayı taciz etmiş, verilen üç şikayet dilekçesi ise işleme konulmamıştır. Kadın hastaların ve yakınlarının tepkisine sessiz kalınmış ve sadece ihtar ve puan silme cezası verilmiştir" dedi.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
İ. Hakim'in son olarak Pertek'te çalıştığı sırada taciz ettiği kadın hastaların şikayeti ile tekrar gündeme geldiğinin belirtilen Kahraman, şu ifadelere yer verdi: "İ. Hakim, Asliye Ceza Mahkemesinin beraat kararı ve idarenin onayıyla görevine başlaması halkta tepki ve endişeye yol açmıştır. Çalıştığı her hastanede kadın hastaları taciz eden ve hakkında toplam 52 şikayet bulunan bu kişinin göreve başlaması hele ki ödül gibi aynı hastanede göreve başlaması insanlık onuruna, kadın ve çocuk sağlık hakkına erişimine, fiziksel ve ruhsal sağlığa dönük bir baskılama ve görmezden gelmedir. Mesleğini kullanarak kadın hastaları taciz eden İ.Hakim 657 sayılı devlet memurları kanununun 125/E göre ihraç edilmeli ve yargılanmalıdır. Bu kişi burada olduğu sürece kadınlar ve çocuklar tehdit altındadır. Bir kız kardeşimizin, bir kadın arkadaşımızın daha cinsel tacize maruz kalmasına tahammülümüz yok. Kadın düşmanı politikalar bitene, haklarımızı kazanana kadar mücadeleye devam edecek, bu durumun takipçisi olacağız."