14 Mayıs 2024 Salı

SYPG'nin 'devrimimizi savunuyoruz' kampanyası devam ediyor

SYPG'nin başlattığı "Devrimimizi savunuyoruz'' kampanyası Kobanê'de devam ediyor. Kampanya kapsamında çok sayıda ev ziyareti ve etkinlik düzenlendi.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG), Rojava devriminin kazanımlarını korumak ve daha da geliştirmek için başlattığı "Devrimimizi savunuyoruz" kampanyası sürüyor.
 
Kampanya kapsamında Kobanê'de, komün ziyaretleri, ev toplantıları ve bildiri dağıtımları yapan SYPG'liler Botan Xarbî Mahallesinde ev toplantısı, Şehit Moro ve Şehid Peyman Mahallesinde komün ziyareti ve bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.
 
Ayrıca Şehid Serhad mahallesinde de sokak etkinliği düzenlendi. Buradaki etkinlikte Kobanê Sinema Komünü  "Kürdistan tarihi ve kültürü" içerikli belgesel gösterimi ve SYPG adına konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalarda "Devrimimizi savunuyoruz'' kampanyasının içeriğine ve tanıtımına yer verildi.
 
Sokak etkinliğinde yapılan konuşmada "Düşmanlarımızın en barbarı faşist Türk devleti gözünü devrimimize dikti. 7'den 70'e dün nasıl can ve kan pahasına çetelere karşı Kobanêmizi savunduk ve devrimimizi inşa ettik bugün de çetelerin sahiplerine karşı savunacağız" diyen SYPG'liler, "Bugün topraklarımıza, şehitlerimize ve kendimize verdiğimiz sözü yerine getirme zamanıdır. Devrimimizi savunalım" çağrısında bulundu.
 
Geçtiğimiz hafta birçok etkinlik gerçekleştiren SYPG, halkı Rojava devrimine sahip çıkmaya çağırdı. Halkın devrimi savunmak için daha fazla örgütlenmesi, komünlere, kooperatiflere ve bütün devrim kurumlarına ve onların yarattığı değerlere daha fazla sahip çıkması, Efrin'in özgürleşmesi için durmadan dinlenmeden mücadeleye katılmak gerektiği vurgulandı.
 
Rojava devriminin en büyük tehdidinin AKP/Saray rejimi olduğu ve bu tehdidi ortadan kaldırmak için bütün halkın devrime sahip çıkması gerektiği belirtildi.
 
Şehid Kawa Mahallesinde de Sosyalist Özgür Kadınlar(JAS) ev toplantısı ve sinevizyon gösterimi yaptı.
 
JAS'da "Devrimimizi savunuyoruz" kampanyası ekseninde bir ev toplantısı gerçekleştirdi. Kadın devrimine, devrimin bütün kazanımlarına sahip çıkmanın gerekliği vurgulandı ve yine devrime ve bütün kazanımlarına ne kadar güçlü sahip çıkılırsa düşmanı yenilgisinin kolaylaşacağı ifade edildi.