19 Mayıs 2024 Pazar

SYPG'den 'devrimimizi savunuyoruz' kampanyası

SYPG, "Devrimimizi savunuyoruz" kampanyasının startını Qamişlo ve Kobanê kantonlarında gerçekleştirdikleri halk toplantıları ve bildiri dağıtımlarıyla verdi.
Halkların Birlik ve Dayanışması Kurumu (SYPG) Rojava devriminin kazanımlarını korumak ve daha da geliştirmek için "Devrimimizi savunuyoruz (Emê soreşê xwe biparezîn)" şiarıyla kampanyası başlattı.
 
QAMIŞLO
 
SYPG kampanya kapsamında Qamişlo Kantonu'nun Hileliye Mahallesi'nde bildiri dağıttı, afiş astı ve ev toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ev toplantısında konuşan SYPG temsilcisi Beritan Asya, "Bütün alanlarda halk devrim kurumlarına sahip çıkmalı, devrimi askeri ve toplumsal alanlarda örgütlülüğümüzü güçlendirerek savunmalıyız. Güncel tartışmaları devrime sahip çıkarak aşacağız" diye belirtti.
 
Suriye rejimi ile gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin ise Asya, "Suriye rejiminin bizimle masaya oturmasının en büyük nedeni Rojava devrimidir. Güçlü örgütlülük ile mücadelesini sürdüreceğiz" dedi.
 
Gerçekleştirilen ev toplantısında konuşan halk, komünlerde ve devrim kurumlarında örgütlenmenin önemine dikkat çekti.
 
KOBANÊ
 
Kampanya kapsamında Kobanê çarşısında bildiri dağıtımı yapıldı ve afiş asıldı. SYPG'nin çalışmaları olumlu karşılayan Kobanê halkı, Şam yönetimiyle Demokratik Suriye Meclisi'nin (DSM) görüşmelere başlaması ile ilgili sıkça sorulan sorulara yanıtlar verdi. SYPG'liler görüşmelerin olumlu ve riskli yönlerine dikkat çekti.