19 Nisan 2024 Cuma

Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusu Kiel'de anıldı

Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusu Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'nun çağrısıyla Kiel'de anıldı. Gerçek failler hesap verene kadar adalet mücadelesinden vazgeçilmeyeceği vurgulandı.

Suruç katliamının 7. yılında Kiel'de eylem yapıldı. Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'nun (AGİF) çağrısıyla gerçekleştirilen eylemde, Young Struggle ve AvEG-KON'un açıklamaları okundu.

Katliamın 7. yılında da adalet mücadelemizden vazgeçilmeyeceği vurgulanan eylemde, gerçek failler hesap verene kadar mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Rojava'ya yönelik saldırılara da değinilen açıklamada, "Dün nasıl beraber savunduysak bugünde beraber savunacağız. Bulunduğumuz bütün alanlarda Rojava Devrimini savunmaya, sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.

Kürdistan Solidaritätskomitee adına yapılan konuşmada da, Suruç'ta ölümsüzleşenler anıldı. Enternasyonal mücadelenin önemine vurgu yapılan konuşmada, "Andok, Ivana Hoffman sadece örnektir.33'lerin bu yoldaşlardan farkı yok. Rojava Devriminin 10. yılında faşist Türk devletinin saldırılarını lanetliyor şehitlerimizi anıyoruz" diye belirtildi.

AGİF, Young Struggle, AvEG-KON, Kiel Alevi Toplumu, Kurdistan Solidaritätskomitee, SKB ve DTKM'nin yanı sıra Cebrail Günebakan'ın yakınlarının anmada sık sık "Suruç için adalet herkes için adalet", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.