13 Mayıs 2025 Salı

Suriye'de son 24 saatte 2'si çocuk 11 kişi yaşamını yitirdi

Suriye'de son 24 saatte yaşanan çatışmalar ve mayın patlamalarına ilişkin açıklama yapan SOHR, 2'si çocuk, 1'i kadın, 11 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye'de son 24 saatte saldırılar, çatışmalar ve mayın patlamaları nedeniyle 2'si çocuk, 1'i kadın 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SOHR, Reqa kırsalındaki Mişleb Mahallesi'nde anlaşmazlıklar nedeniyle bir gencin silahlı kişilerce öldürüldüğünü bildirdi. SOHR'a göre, "Halep'in kuzey kırsalındaki Ehris köyü yakınlarında bir kara mayını patlaması sonucu bir çocuk öldü. İdlib kırsalındaki Meret El-Numan kentinde, bir kişi silahını temizlerken silahın patlaması sonucu öldü. Şam kırsalında, kimliği belirsiz silahlı kişiler Beyt Cin mezrasına giden yolda bir genci" öldürdü.

"10 gün önce yakalanan 25. Tümen eski bir mensubunun öldürüldü"ğünü bildiren SOHR,  Selahaddin Eyyubi Kalesi yakınlarında ayrıca başı kesilmiş bir kişinin de cenazesi bulunduğunu, Hama'nın Ebu El Fida semtinde de kimliği belirsiz silahlı kişilerce bir gencin katledildiğini bildirildi.

SOHR'a göre, Süveyda kırsalında bir kişi evinde meydana gelen bomba patlaması sonucu hayatını kaybetti. İdlib'in doğu kırsalında meydana gelen mayın patlaması sonucu bir Türk devleti çetesi öldü. İdlib'e bağlı Dêr Şerqi köyünde mayın patlaması sonucu bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. Hesekê'ye bağlı Şemsanî köyünde, bir çocuğun silahla oynadığı sırada silahın yanlışlıkla ateş alması sonucu bir kadın hayatını kaybetti.