18 Nisan 2024 Perşembe

Suriye rejimi Deyr ez Zor'da DSG noktalarına saldırıyor

DSG Sözcüsü Gabriel Kino, Suriye rejimi ve milislerinin dün geceden beri Deyr ez Zor'daki DSG noktalarına saldırdığını belirtti.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Gabriel Kino, Suriye rejimi ve milislerinin dün geceden beri Deyr ez Zor'daki DSG noktalarına saldırdığını belirtti. Kino, saldırıların teröre karşı mücadeleyi engelleme amacı taşıdığını ifade etti.
 
DSG Sözcüsü Gabriel Kino yaptığı yazılı açıklamada, "DSG güçlerimizin Cizre alanını IŞİD terör örgütünden özgürleştirmek amacıyla Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'ni devam ettirme hazırlıkları yaptığı ve Suriye'nin doğu sınır güvenliğini sağladığı bir süreçte, Suriye ordusu ve milisleri güçlerimizin Deyr ez Zor kırsalında Fırat Nehri kıyısındaki noktalarını hedef almıştır. Bu saldırının amacı teröre karşı hamlemizi engellemektir" dedi.
 
Suriye rejimi ve milislerinin dün geceden bu yana DSG noktalarını hedef aldığını ve özgürleştirilen alanlardan çıkarmaya çalıştığını kaydeden Kino, "Güçlerimiz saldırılara karşılık vermiştir" diye belirtti.
 
Kino, "Demokratik Suriye Güçleri olarak teröre karşı mücadelemizin devam edeceğini vurguluyoruz. Meşru savunma hakkımız olduğunu belirtiyoruz. Rejim güçlerinin düşmanlığı teröre destek vermekte ve teröre karşı savaşı engelleme amacı taşımaktadır" dedi.