28 Nisan 2024 Pazar

Suriye Gelecek Partisi 4. Kongresini gerçekleştirdi

Suriye Gelecek Partisi Reqa'da 4. Kongresini topladı. Kongrede eşbaşkanlığa Kewser Doko ve Hamid El Mihbaş seçildi.

Suriye Gelecek Partisi 4. Kongresini gerçekleştirdi. Reqa'da "Partimiz geleceğimizdir, yönetimimiz teminatımızdır, güçlerimiz başarımızdır, Suriye bizi birleştirir" şiarıyla düzenlenen kongreye Kuzey ve Doğu Suriye'nin bütününden bin delege katıldı.

Kongreye Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Leyla Qehreman, Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanları Hisên Osman ve Evîn Siwêd, Özerk Yönetim Halklar Meclisi Eşbaşkanları Siham Qeyro ve Ferîd Etê, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Xerib Hiso, Demokratik Suriye Güçleri, İç Güvenlik Güçleri ve 200 davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan MSD Eşbaşkanı Leyla Qehreman, Suriye Gelecek Partisi'nin bu dönemde birçok alanda kazanım elde ettiğini hatırlattı.

Kongrenin, Kuzey ve Doğu Suriye'nin birçok bölgesinin işgal ve savaş alanı haline geldiği, zor koşulların olduğu bir dönemde yapıldığını belirten Qehreman, "Suriye halkları, 12 yıldır yıkımdan, siyasi çözümün olmayışından, bölünmeden, siyasi gerginliklerin yoğunlaşmasından ve kötü ekonomiden acı çekiyor" dedi.

Leyla Qehreman şöyle devam etti: "Suriye Gelecek Partisi olarak yöneticilerimizin hedef alındığı bir dönemde ve karşılaştığımız bütün zorluklara rağmen bu kongremizi düzenliyoruz. Partimiz, kuruluşunun 6'ncı yılında, bu tarihi ve siyasi süreci yürütmek için mücadelesini sürdürüyor."

Daha sonra QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî'nin gönderdiği video mesaj izletildi.

Suriye Gelecek Partisi'nin örgütlenme durumuna dair değerlendirmelerin yapıldığı kongrede eşbaşkanlık sistemine geçilmesi oybirliği ile karar altına alındı. Suriye Gelecek Partisi Eşbaşkanlığı'na Kewser Doko ve Hamid El Mihbaş seçildi.