25 Nisan 2024 Perşembe

Süleyman: 1 Mayıs'ta Rojava devriminin sesini yükselteceğiz

Rojava devrimine yönelik işgal ve tehditlere karşı 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını belirten Cizire Bölgesi Emekçiler Komitesi Eşbaşkanı Abdullah Süleyman, "Herkesi 1 Mayıs'ta işgalci Türk devletinin saldırılarına karşın Efrin halkının ve Rojava devriminin sesini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.
Kuzey Suriye'de 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor. Kuzey Suriye Emekçiler Komitesi hazırlıklarını tamamladı. 
 
Cizire Bölgesindeki kutlamalara dair ETHA'ya konuşan Cizire Bölgesi Emekçiler Komitesi Eşbaşkanı Abdullah Süleyman, "Kuzey Suriye'nin bir çok kentinde işçiler, emekçiler olarak 1 Mayıs mücadele günümüzü kutlayacağız. Özellikle Cizire, Fırat bölgelerine bağlı kantonlarda işçiler, emekçiler ve halklarımız sokaklara çıkarak 1 Mayıs'ı kutlayacaklar. Cizire Bölgesi'nde çalışmalarımızı oluşturduğumuz komitelerle sürdürüyoruz. Bu komiteler aynı zamanda işçilerin örgütlülüğünü güçlendirmek için de çalışıyor" dedi.
 
Emekçiler Komitesi'nin amacının işçilerin, emekçilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak ve işçilerin dayanışmasını, birliğini güçlendirmek olduğunu söyleyen Süleyman, bu yıl 1 Mayıs'ın Rojava'ya yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde karşıladıklarını söyledi. Süleyman, "Emekçiler Komitesi olarak Efrin çağın direnişi ile sürekli dayanışma içerisinde olduk. Canlı kalkan eylemlerinde yerimizi alarak orada yaşayan işçiler ve emekçiler ile işgale karşı olduğumuzu gösterdik" dedi.
 
1 Mayıs alanlarında Efrin direnişinin devam ettiğini de haykıracaklarını ifade eden Süleyman, 1 Mayıs'ın talepleri ile Efrin direnişini birleştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Süleyman, "İşgalci Türk devletinin saldırılarından kaynaklı topraklarını terk ederek Şehba'ya yerleşen Efrin halkımızı sahipleneceğiz" diye konuştu.
 
Kuzey Suriye ve Ortadoğu'da işçilere, emekçilere karşı dünyanın üçüncü savaşının gerçekleştirildiğini ifade eden Süleyman, "İşgalci emperyalist, kapitalist güçler Ortadoğu'da savaş çıkartarak kendi yaşadıkları siyasi ve ekonomik krizleri burada çözmeyi amaçlamaktalar. Abdullah Öcalan'ın felsefesi ile ortaya çıkarılan Rojava devrimi emekçi halkları temsil etmektedir. Ortadoğu'da işçiler, emekçiler halkların devrimci mücadelesini temsil etmektedir. Kapitalist sömürgeci sisteme karşı Rojava devrimi, halkının özgürlüğünü, emekçilerin özgürlüğünü savunmaya devam edecek" dedi.
 
Rojava devrimine yönelik işgal ve tehditlere karşı 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını belirten Süleyman, Ortadoğu'da halklarının 1 Mayıs'ını kutladı. Süleyman, ekledi: "Herkesi 1 Mayıs'ta işgalci Türk devletinin saldırılarına karşın Efrin halkının ve Rojava devriminin sesini yükseltmeye çağırıyoruz."