23 Nisan 2024 Salı

Sudan Komünist Partisi Genel Merkezine baskın

25 Mayıs'ta Hızlı Destek Güçleri tarafından genel merkezi basılan Sudan Komünist Partisi, "Bu ve benzeri saldırılar Sudan Komünist Partisi'ni Sudan halk kitleleri ve yurtsever güçleriyle birlikte ön saflarda yer almaktan, savaşa son verilmesini talep etmekten ve savaşın alevlenmesine katkıda bulunan tüm tarafların yargılanmasını ve hesap vermesini istemekten vazgeçirmeyecektir" dedi.

Sudan Komünist Partisinin, Hartum'daki genel merkezi Hızlı Destek Güçlerine mensup silahlı askeri gruplar tarafından basıldı. Açıklama yapan Sudan Komünist Partisi, saldırıyı "korkakça" olarak yorumladı.

Sudan Komünist Partisi açıklamasında baskının 25 Mayıs günü gerçekleştiğini ve Hızlı Destek Güçlerinin yağmaladığı genel merkezi uzun süre karargah olarak kullandığını duyurdu. Bu barbarlık sonucunda meydana gelen tüm hasar ve kayıplardan Hızlı Destek Güçlerinin sorumlu olduğunu ve yasal tedbirleri alacaklarını kaydeden Sudan Komünist Partisi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'FECİ SAVAŞIN GİDİŞATINDA TEHLİKELİ BİR TIRMANIŞ TEŞKİL EDİYOR'
"Evlere baskınlar düzenlenmesi ve ev sakinlerinin terörize edilmesinin yanı sıra hastane gibi kamu tesislerinin karargah olarak kullanılması, bu anlamsız savaşta sıkça rastlanan sahneler haline gelmiştir. Bunlar, savunmasız vatandaşların kutsallarının ve savaş zamanlarında bile uluslararası yasa ve normların alenen ihlalini teşkil etmektedir. Bununla birlikte, siyasi parti genel merkezlerine yapılan saldırının ve buraların işgal edilerek askeri kışlaya dönüştürülmesinin, bu feci savaşın gidişatında tehlikeli bir tırmanış teşkil ettiğini düşünüyoruz.

'SAVAŞI ALEVLENDİREN TÜM TARAFLAR YARGILANMALI, HESAP VERMELİ'
"Bu saldırılar, savaşan tarafların yaygın güvenlik kaosu koşullarını, demokratik hareketin mevzilerini ve Direniş Komiteleri, sendikalar, siyasi ve yurtsever güçler de dahil olmak üzere savaşı reddeden ve karşı çıkan tüm güçleri hedef almak ve onlara saldırmak için istismar ettiğinin bir göstergesidir. Bu ve benzeri saldırılar Sudan Komünist Partisi'ni Sudan halk kitleleri ve yurtsever güçleriyle birlikte ön saflarda yer almaktan, savaşa son verilmesini talep etmekten ve savaşın alevlenmesine katkıda bulunan tüm tarafların yargılanmasını ve hesap vermesini istemekten vazgeçirmeyecektir."