28 Nisan 2024 Pazar

Stuttgart'ta ZORA'yla dayanışma eylemi

Stuttgart'ta düzenlenen ZORA'yla dayanışma eyleminde, siyonist İsrail'in  koşulsuz yanında olan Alman devletinin Filistin halkına yönelik soykırımın baş sorumlularından olduğu kaydedildi. Eylemde Filistin halkıyla dayanışmanın süreceği vurgulandı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde, genç kadın örgütü ZORA'ya yöneilk ev baskınları ve gözaltı saldırısı protesto edildi. Gençlik örgütü Young Struggle (YS) ve OTKM (Savaşa ve Militarizme Karşı Toplantı) çağrısıyla düzenlenen eyleme YDG, AGİF, SKB, Alınteri, Stuttgart Filistin Komitesi'nin yer aldığı çok sayıda örgüt ve kişi katıldı.

ZORA: SALDIRILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ, MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
ZORA adına yapılan konuşmada, 5 kişi için 170 polisin ev baskınlarına katıldığına dikkat çekildi. Konuşmada, "Alman devletin, kadın mücadelesini ezilenlerin mücadelesinden tecrit etmek istiyor. Bu nedenle devrimci genç kadınlara özel olarak saldırıyor. Saldırılara boyun eğmeyecek ve mücadeleye devam edeceğiz" denildi.

YOUNG STRUGGLE: FİLİSTİN'LE DAYANIŞMA SUÇ DEĞİLDİR
Young Struggle adına yapılan konuşmada, Alman devletinin ZORA'ya Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ni (FHKC) ilerici olarak nitelendirdiği için saldırdığına dikkat çekildi. "Antiemperyalist mücadelenin meşruluğu egemenlerin yasalarıyla değil, ezilenlerin kavga ve talepleriyle belirlenir" denilen konuşmada, Filistin'le dayanışmanın suç olmadığı ve baskılara boyun eğilmeyeceği vurgulandı.

OTKM: ALMAN EMPERYALİZMİ FİLİSTİN'E YÖNELİK SOYKIRIMIN ANA SORUMLULARINDANDIR
OTKM adına yapılan konuşmada, şu ifadeler kullanıldı: "Alman emperyalizmi siyonist İsrail'i koşulsuz destekliyor bu nedenle soykırımın ana sorumlularındandır. Filistin'le dayanışan örgüt ve gruplara baskılarını da artırdı.  Bugün devrimcilerin görevi, enternasyonal dayanışmayı yüksel."

SKB: KADINLAR MÜCADELENİN EN ÖN SAFLARINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEK
SKB adına okunan mesajda da, Alman devletinin kadın devrimcileri, enternasyonalistleri sindirme ve bastırma politikaları kınandı. Kadınların mücadelenin en ön saflarında yer almaya devam edeceği yinelendi.

YDG: ANTİSİYONİZM ANTİSEMİTİZMLE EŞİTLENEMEZ
YDG adına yapılan konuşmada ise, Alman devletinin "antisemitizme karşı mücadelesinin" AfD veya NPD gibi faşist partilere yönelmediğine değinildi. Antisiyonizmin antisemitizmle eşitlenemeyeceğinin altı çizilen konuşmada, Alman devletinin propagandasıyla ülkede göçmenlere ve devrimcilere karşı ırkçı atmosferi körüklediğine dikkat çekildi. Alman devletinin ve polisinin faşistlerin yanında durmaya devam ettiği kaydedilirken, mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

YAŞASIN ÖZGÜR FİLİSTİN
Eylem, "Yaşasın enternasyonel dayanışma", "Yaşasın özgür Filistin" ve "Baskılar bizi yıldıramayacak", "Direnişimizle sokakta birleşeceğiz" sloganlarıyla sona erdi.