25 Nisan 2024 Perşembe

Stuttgart'ta 14 Mayıs seçimleri söyleşisi

Stuttgart'ta düzenlenen söyleşide Yeşil Sol Parti adaylarını destekleme ve çalışma yürütme çağrısı yapıldı.

Türkiye'de gerçekleşecek 14 Mayıs seçimlerine ilişkin Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) için Avrupa'da da seçim çalışmaları sürüyor. Almanya'nın Stuttgart kentinde, AVEG-KON'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Türkiye ve Kürdistan'da yapılacak seçimler üzerine bir söyleşi düzenledi.

Özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte Marksist Teori dergisi yazarı Hüseyin Yeter bir sunum yaptı.

Yeter, Türk burjuva devletinin tarihsel boyutunu, Ermenilere, Kürtlere yönelik soykırım ve katliamlar tarihini, Paramaz ve 19 sosyalistin idam edilmesi vb. olgularla anlattı. Yeter, "14 Mayıs seçimleri kapsamında Cumhur ve Millet ittifakı olarak yarışan iki blokun da halklarımızın hiçbir yakıcı sorununa çözüm üretmesinin mümkün olmadığını, devlet halk çelişkisinin derinleştiğini, halklarımıza havuç ve sopa politikasını dayattıklarını ölümlerden ölüm beğen açmazına mahkum ettiklerini biliyoruz" dedi.

Kimi emekçi sol hareketi ve HDP'nin aday çıkarmayarak millet ittifakının adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini belirten Yeter, "Bizler ESP olarak itirazımızı, tavrımızı net ortaya koyduk. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde her iki burjuva ittifak adayına oy vermeyeceğiz. Yeşil Sol Parti üzerinden adaylar göstererek halklarımızın alternatifsiz olmadığını anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.