19 Nisan 2024 Cuma

Soylu'ya 'kalp' işareti yaptı, siyah Vito'da işkence gördü

Süleyman Soylu'ya "kalp" işareti yaptığı için darp edilerek gözaltına alınan  Arslan, "Türkiye'nin yüzde 45'inden fazlasına 'terörist' demesi rahatsız etti beni" dedi. Kayıtsız gözaltına alınan genç, araç içinde darp edildi, gözaltına alınırken birilerinin görüntüsünü çekeceği umuduyla adını bağırdığını söyleyen İshak, darp raporu aldı. Av. Cingil, bunun gözaltı değil bir cezalandırma olduğunu belirtti.

Üsküdar'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu için Tayyip Erdoğan'a nefret söylemleriyle oy isteyen Süleyman Soylu'ya kalp işareti yaptığı için İsmail İshak Arslan isimli genç darp edilerek gözaltına alındı.

Kılıçdaroğlu seçmenlerinin yaptığı "kalp" işaretini yaptığı için Soylu'nun korumaları tarafından darp edilerek zorla bir araca bindirilen Arslan, araçta da darp edildi, gözaltı kaydı yapılmadan serbest bırakıldı.

ARSLAN: TÜRKİYE'NİN YÜZDE 45'İNDEN FAZLASINA 'TERÖRİST' DEMESİ RAHATSIZ ETTİ BENİ
Arslan, yaşadıklarının Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'a anlattı. Arslan, şunları söyledi: "Üsküdar'da caminin önündeki tarihi çeşmeden otobüs duraklarının olduğu yere giderken sadece kalp yaparak devam ettim. Çünkü o sırada Süleyman Soylu tüm muhalefete, Türkiye'nin yüzde 45'inden fazlasına 'terörist, PKK'lı, dinsiz, imansız' gibi sözler diyordu ve bu durum rahatsız etti beni. Kim olsa rahatsız olurdu bu durumdan ve ben bunun çözümünün sevgi olduğuna inandığım için kalp yaptım. Hiçbir şekilde sesli provokasyon, yanlış söz, kaba söz, küfür asla yok. Hiçbir şekilde şahsına dair bir şey söylemedim sadece kalp yaptım.

'ADIMI SESLİ BİR ŞEKİLDE SÖYLEDİM BİRİ KAYIT ALTINA ALIR DİYE'
"Süleyman Soylu'ya yakındım. O sırada miting otobüsüyle ilerliyordu. Ben durağa doğru yaklaşırken arkamdan, özel koruma olduğunu tahmin ediyorum, ensemden tutup sürükledi beni. Küfretti, terörist dedi bana. Kimliğini göstermedi, ne için beni alacağını söylemedi. Diğer koruma da beni kolumdan tutarak sürüklemeye başladı. Devamı videoda gördüğünüz gibi. Beni sivil bir araca bindirdiler. Direndim ve orada beni sindirmeye çalıştıkları için etrafa bağıdım, 'kayıt altına alın' diye. Adımı söyledim sesli bir şekilde bağırarak. Mutlaka biri kayıt altına alacaktı orada, ben olsam alırdım çünkü."

'ARAÇ İÇİNDE DARP ETTİLER'
Arabayla Paşalimanı'na doğru ilerlerken, Paşalimanı'na varmadan kendisini bıraktıklarını söyleyen Arslan, "Arabaya zorla bindirdiler, kaşımı vurdum. O araçla ilerlediler, araç içinde darp ettiler beni. Sicilim temiz, karakola gitmişliğim yok hayatımda. Yolladılar beni" ifadelerini kullandı.

Darp raporu aldığını söyleyen Arslan, suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

AV. CİNGİL: BU BİR GÖZALTI DEĞİL CEZALANDIRMA YÖNTEMİ
Gencin sosyal medyada gözaltına alındığını duyuran avukat Onur Cingil ise, şöyle konuştu: "Bu bir gözaltı değil, cezalandırma yöntemi. Eskiden beyaz toroslar vardı, şimdi siyah vitolar var. Doğancılar karakolunda ifadesi alınmamış, sadece tutanak tutulmuş. Bu sebepten de suç duyurusunda bulunacağız. Üsküdar Emniyet personeli tarafından gözaltı işlemi olmadığı, fakat kişinin serbest bırakıldığını bildiklerini söylediler. Burada bir belirsizlik oluştu fakat takibimizle konu çözüldü. Bakanın kendi koruma polisleri olduğunu düşünüyoruz. İsmail'in darp raporu var, feci şekilde darp edilmiş ve sonra bırakılmış, görüntülerde olan ve kim olduğu belli olmayan kişilerinin ceza alması ve bu yaşananın hesabının sorulması için hukuk mücadelemiz devam edecek. Bir kalp işareti yaptı ülkenin gençlerine kimse bu şekilde işkence edemez."