19 Mayıs 2024 Pazar

Sosyalistlerden Flormar ve CSUN işçilerine dayanışma ziyareti

ESP, SKM ve SGDF üyeleri, direnişçileri Flormar ve CSUN işçileri ziyaret etti, "Direnişinizin yanındayız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri direnişteki Flormar ile CSUN işçilerini ziyaret etti.

Ziyarete ESP İl Başkanı Pınar Türk, ESP MYK Üyesi Şahin Tümüklü, SKM İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı da katıldı.

Sosyalistler ilk olarak, 44 gündür direnen Flormar işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.  "Sendika düşmanları kaybedecek, direnen Flormar işçisinin yanındayız", "Gençlik direnen Flormar işçisinin yanında" yazılı pankartlar açan sosyalistleri, işçiler sloganlarla karşıladı.

PETROL-İŞ'DEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Akyüz, sosyalistlere gösterdikleri sınıf dayanışmasından dolayı teşekkür etti. İşleri için 44 gündür direndiklerini belirten Akyüz, direnişin başarısı için dayanışmaya ihtiyaçları olduğunu söyl

ESP MYK Üyesi Şahin Tümüklü, sendikaya üye olmanın Anayasal bir hak olduğunun altını çizdi, "Direnişinizin yanındayız" dedi.

SKM İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci, Flormar işçilerinin sesini yükseltmenin görevleri olduğunu belirtti, "Yaşamın her yanında direnişinizin sesini yükseltmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

SGDF adına konuşan Özge Doğan, "Buraya gençliğin direncini getirdik. Direnişi büyütmeye geldik" dedi.

TÜMÜKLÜ: DİRENİŞİNİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Sosyalistler daha sonra ücretleri ve tazminatları ödenmeden istifaya zorlanan ve buna karşı fabrikayı işgal eden CSUN işçilerini ziyaret etti.

İşçilere seslenen Tümüklü, "Nerede bir işçi eziliyorsa onun yanındayız. Bu boynumuzun borcudur" dedi. İşçilerin en küçük bir hakkı almak için bile direnmek zorunda olduğunun altını çizen Tümüklü, şunları söyledi: "İşçi sınıfının vatanı yoktur. Burdaki başarı diğer işcilerin de başarısıdır. Eğer bu kadar büyük sermaye yapısı kurulabiliyorsa işçilerinde hakkını verebilirler. Direnişinizin her zaman yanındayuz. Mutlaka işçi sınıfı kazanacak" dedi.

SKM adına işçilere seslenen Ezgi Bahçeci ise sosyalist kadınlar olarak, kadın işçilerin direnişinin yanında olduklarını belirtti, "Birbirimizden aldığımız güçle erkek egemen sistemi yeneceğiz" dedi.

SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, işçilerin ve gençlerin mücadelesini ortaklaştırması gerektiğinin altını çizdi, "Daha özgür bir toplumu yaratmak için birlikte olalım" diye konuştu.

Her iki ziyarette sık sık "Gençlik direnen işçilerin yanında", "Flormar işçileri yalnız değildir", "CSUN işçileri yalnız değildir", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganlarını attı.