29 Nisan 2024 Pazartesi

Sosyalistler, direnişin 67. gününde direnen Özak işçilerini ziyaret etti

Direnişin 67. gününde Özak Tekstil işçilerini ziyaret eden BİH, ESP, SGDF ve SKM birlikte mücadele ile direnişni kazanılacağının altını çizdi. Sosyalistler, Özak Tekstil işçilerinin devlet, sermaye saldırısına boyun eğmediğini kaydererek selamladı.

BİRTEK-SEN üyesi Özak Tekstil içşilerinin direnişi 67. gününde kararlılık ve dayanışmayla sürüyor. Sermaye ve devletin tüm saldırılarına karşı direnişi sürdüren işçiler, mücadeleyi Urfa'da İstanbul'da bulunan Özak Holding'in önüne taşımıştı. Direnişçileri mücadelinin 67. gününde sosyalistler ziyaret etti, mücadeleyi birlikte yükselteceklerinin sözünü yineledi.

Birleşik İşçi Hareketi (BİH), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Derneleri Federasyonu (SGDF) üyeleri,  "Özak işçisi yalnız değildir", "Özak'ta direnen işçiler kazanacak", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Direnen işçiler yenilmezler" sloganları ve "Özak işçisin yalnız değildir, yaşasın sınıf dayanışmamız" pankartı ile "Zafer direnen emekçinin olacak", "Kampüslerden işyerlerine, gençlik emekçinin yanında", "Sömürüye karşı birleşik direnişi büyütelim" dövizleri ile direniş çadırına yürüdü.

BİH: KAZANACAK, SENDİKALI OLARAK İŞE GERİ DÖNECEKSİNİZ
Direnen Özak Tekstil işçileri sosyalistleri alkış ve sloganlarla karşıladı. Sosyalistler adına söz alan BİH Sözcüsü Meliha Kayacı, tüm zorluklara karşı direnen Özak işçilerini selamladı. Sarı sendika ve patron işbirliğine dikkat çeken Kayacı, "Kendi istediğiniz sendika ile mücadele dolu bir süreci dayanışma ile kazanacağına inanarak, proletaryanın başkenti İstanbul'a direnişi taşıdınız. Biz de bu çağrınıza yanıt vermek için buradayız. Bugün ESP, SGDF ve BİH olarak buradayız, direnişi selamlıyoruz. Kazanıp sendikalı olarak işinize geri döneceksinizc dedi.

SGDF: KAMPÜSLERDEN SOKAKLARA MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYORUZ
SGDF MYK üyesi Hivda Selen de, Urfa'yı çok iyi tanıdıklarını dile getirdi. 33 düş yolcusunun katledildiği Kobanê'yi Yeniden İnşa Kampanyası öncesi uğradıkları Urfa Amara Kültür Merkezinde düzenlenen canlı bomba saldırısını hatırlatan Selen, "IŞİD'in Suruç'ta yoldaşlarımızı katlettiğinden beri Urfa mücadelemizin bir durağı. Sizlere gazla, jopla saldıran jandarmayı da iyi tanıyoruz; katliama göz yummalarından, katliam sonrası bize saldırmalarından tanıyoruz. Bu yüzdende direnişiniz bizim için oldukça önemli, vurulup düştüğümüz yerden filizlendiniz. Bizler kampüslerden sokaklara mücadeleyi büyütüyoruz. Sosyalist gençlik olarak bugün de sınıfımızın yanındayız. Bir kez daha direnişinizi selamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından direniş çadırında sohbet edildi. Özak Tekstil işçileri 67 gündür sürdürdükleri bu mücadelede uğradıkları saldırıları, karşılaştıkları zorlukları ve gördükleri dayanışmayı aktardı.