7 Mayıs 2024 Salı

Sosyalistler birçok kentte 1 Mayıs'a çağırdı

İstanbul, Adana ve Antep'de sosyalistler sokak sokak yürüttükleri çalışmalarla 1 Mayıs'a çağırdı. 1 Mayıs'ın 14 Mayıs seçimlerinin gölgesinde kalmamasına dikkat çeken sosyalistler işçi sınıfının siyasal kurtuluşunun devrimde, sosyal kurtuluşunun ise sosyalizmde olduğunu kaydetti. Burjuva siyasi partilerin yalan vaatlerle işçi ve ezilenleri açlığa, yoksulluğa, sefalete razı etmeye çalıştığını vurgulayan sosyalistler örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı. 

İşçi sınıfı ve ezilenlerin birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'a sayılı günler kaldı. Çalışmalarını hızlandıran Ezilenleri Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri birçok kentte afişler yaparak, bildiri dağıtarak işçi ve ezilenleri ESP saflarında örgütlenmeye, mücadeleye ve 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı. Birleşik İşçi Hareketi (BİH) de İstanbul Tuzla'da genç ve kadın emekçileri 1 Mayıs'a davet etti. 

RİZE
Rize Fındıklı'da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri Cumhuriyet Caddesinde stant açtı, ESP'nin 1 Mayıs bildirilerini dağıttı. Halka yönelik konuşmalarda 1 Mayıs'a depremlerde katledilen on binlerce insanın acı ve öfkesiyle girildiği kaydedildi. İşçilerin, ezilenlerin kötü yaşam koşullarına mahkum edildiği belirtilen konuşmalarda, "Sahte seçim vaatleri ve yalanlarla bizler sefil bir hayata razı etmeye çalışıyorlar. Burjuva düzen partilerine kanmayalım. İşçileri sömürüp, yoksulluk, işsizlik ve kölece bir hayatı reva gören çürümüş ve kokuşmuş düzene mahkum değiliz. Burjuva düzen partilerinin kurtuluş yolu olmadığını bilelim. İşçi sınıfının siyasal kurtuluşu devrim, sosyal kurtuluşu ise sosyalizmdir. Mücadele edelim devrimci sosyalist partilerde örgütlenelim ESP saflarında 1 Mayıs'ta alanlarda buluşalım" çağrısı yapıldı. 

İSTANBUL
Birleşik İşçi Hareketi üyeleri Tuzla Aydınlı merkezde, İçmeler köprüsü ve Okan Üniversitesine astığı pankartla işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı. BİH söz konusu noktaları "İşçiler birleşin sömürüye son verin. 1 Mayıs'ta alanlara", "İşçi kadınla! Sömürü düzenine karşı, 1 Mayıs'ta alanlara", "İşçi sınıfının kurtuluşu devrimde, sosyalizmde! 1 Mayıs'ta alanlara pankartlarıyla donattı. 

ADANA
ESP üyeleri Adana'nın sokaklarını "Çözüm isyanda 1 Mayıs'ta ESP saflarına" afişleri ile donattı, halkları 1 Mayıs'a çağırdı. 

ANTEP
Antep'in Şahinbey ilçesi Güzel Vadi Mahallesinde "Çözüm isyanda 1 Mayıs'ta ESP saflarına" afişleri yapan ESP üyeleri, halklara yönelik konuşmalarla da ESP saflarında örgütlenmeye çağırdı.