18 Mayıs 2024 Cumartesi

Soma'da 13 Mayıs'ta yapılacak mitinge katılım çağrısı

Soma katliamının 4. yılında yapılacak mitinge ilişkin açıklama yapan 13 Mayıs 2018 Mitingi Tertip Komitesi, Soma'da yapılacak mitinge atılım çağrısı yaptı.
13 Mayıs 2018 Mitingi Tertip Komitesi, Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin katledilmesinin 4. yılı dolayısıyla açıklama yayınladı.
 
Madenci aileleri ve tertip komitesi yaptığı açıklamada, "Temel yaşam haklarını, rant ve çıkar ilişkileri doğrultusunda ellerinden alınarak katledilen 301 emekçi babamız, eşimiz, oğlumuz ve kardeşimizin katli nedeni ile açılmış bulunan ceza davası devam ediyor" denildi.
 
Açıklamanın devamında "Bir taraftan adalet arayışımızı kesintisiz olarak sürdürürken, diğer yandan katledilen madencilerin aileleri olarak her ayın 13'ünde düzenli olarak '301'i (Soma'yı) unutma unutturma' şiarı ile sorumlu Kamu görevlileri de dahil olmak üzere tüm sorumluların yargılanması talebiyle eylem ve anmalarımızı sürdürüyoruz" diye kaydedildi.
 
Ekmeğini kazanırken babaları katledilen 432 çocuğun yetim bırakıldığı, işçinin emeğinin hiçe sayıldığı, insanların zorlu yaşam ve çalışma koşullarına mahkum edildiği Türkiye'de, insanca yaşamak için, "iş kazası" denilerek hafife alınan işçi katliamlarının bir daha yaşanmaması ve kölelik düzeninin ortadan kaldırılması için mücadelelerini sürdürdükleri ifade edilen açıklamada, "Katliamın 4 yıldönümünde Soma'da bir miting yaparak işçi katliamlarını ve sosyal cinayet düzenini bir kez daha gündeme getirmek ve bu mitingi sizlerle birlikte yapmak istiyoruz" diye belirtildi.
 
Soma davasında sona gelindiği hatırlatılan açıklamada, "Sermayenin yargıya müdahale çabalarının arttığını, kurmaca terör örgütü safsataları ile sermayenin sorumluluğunun örtbas edilmeye çalışıldığını, bağımsız ve tarafsız olması gereken mahkeme heyetinin baskı altına alınmaya çalışıldığını görüyoruz. Yargılamanın geldiği aşamanın ve sona yaklaşırken artan baskının, katliamın yıldönümünde yapmayı planladığımız mitingin önemini arttırdığını düşünüyoruz" denildi.
 
13 Mayıs 2018 Mitingi Tertip Komitesi açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: "Ölümün soğuk nefesini ensemizde hissetmeden, iktidar uğruna yaşanmakta olan savaşın yoksul halk çocuklarını katletmediği, iktidar perçinleme aracı olarak baskıların ve saldırıların kullanılmadığı, iş kazası adı altında işçi katliamlarının yaşanmadığı, anaların, eşlerin ve çocukların ağlamadığı, barış ve özgürlük içinde daha güzel bir gelecek kurmak için; baskın seçim öncesi sizlerle birlikte yapmak istediğimiz Soma Maden Katliamı 4. yıl anma mitingine destek vermenizi ve kitlesel olarak katılımın artırılması konusunda gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Gereğinin yapılacağı umuduyla."