7 Mayıs 2024 Salı

SKM: Eşit ve özgür yaşamı kurmak için 8 Mart'ta sokağa

8 Mart çalışmalarının startını Kadıköy'de bildiri dağıtımıyla veren SKM, eşit ve özgür yaşamı kurmak için tüm kadınları 8 Mart'ta sokağa çağırdı.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çalışmalarının startını Kadıköy'de bildiri dağıtımıyla verdi. Bildiri dağıtımı öncesi SKM il meclisi toplandı. Sosyalist kadınlar, 8 Mart ve yerel seçim çalışmalarını nasıl sürdüreceklerini tartıştı ve 8 Mart planlamalarını gerçekleştirdi.

Ardından sosyalist kadınlar Süreyya Operası önünden başlayarak 8 Mart bildirilerini kadınlarla buluşturdu. Bundan 9 yıl önce katledilen Özgecan Aslan'ı da anan kadınlar, 9 yıldır kadınların katledilmeye devam ettiğini ifade etti. "Biz kadınlar sokak sokak kadınlar katledilmesin, erkek şiddeti son bulsun diye mücadeleye devam ediyoruz. Erkek şiddeti artıyor ama bizim mücadelemiz de büyüyor. 8 Mart'ta sokakları, meydanları doldurmaya, mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz" diyen sosyalist kadınlar, tüm kadınları 8 Mart'a çağırdı.

"Kadın cinayetlerine, emeğimizin yok sayılmasına, yoksulluğun en ağır koşullarını yaşamaya, erkek devlet şiddetine, emeğimizin ve bedenimizin sömürülmesine karşı isyanı ve mücadeleyi büyütmeye hazırlanıyoruz" ifadelerini kullanan kadınlar evlerde, sokaklarda, kampüslerde, fabrikalarda, iş yerlerinde, meydanlarda ve yaşamın her alanında var olduklarını haykırdı.

Sosyalist kadınların bildirileri çok sayıda kadın tarafından alınırken, kadınlar son olarak 8 Mart Kadın Platformu'nun 3 Mart 16.00'da Kadıköy rıhtımında düzenlediği mitinge çağrı yaptı.