14 Mayıs 2024 Salı

Siyonist İsrail En-Nusayrat ve Cibaliye mülteci kamplarını hedef aldı

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırıları sürüyor. Siyonist İsaril Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına gece boyu devam ederken En-Nusayrat ve Cibaliye mülteci kamplarını hedef aldı, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Filistinli katledildi. 

Siyonist İsrail, En-Nusayrat ve Cibaliye mülteci kamplarına yönelik saldırılarını sürdürüyor. Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Filistinli saldırılarda katledildi, yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, siyonist İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik hava ve karadan düzenlediği saldırılarına gece boyu devam etti. Siyonist İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki En-Nusayrat Mülteci Kampı ve kampta bulunan Ebu Davud Camii çevresine yönelik bombardımanında katledilen ve yaralananlar oldu.

Siyonist İsrail topçu birliklerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampı ve Gazze kentinin doğusundaki et-Tuffah Mahallesine yönelik saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli katledildi ve yaralandı. Topçu birlikleri, güneydeki Han Yunus kentine art arda şiddetli saldırılar düzenledi; bu bombardımanda da katledilen ve yaralananlar oldu.

Ayrıca, siyonist İsrail savaş uçakları ile topçularının yoğun bombardımanı nedeniyle Gazze Şeridi'nin orta kesimi şiddetli patlamalarla sarsıldı.

Sağlık kaynakları, İsrail'in Gazze'nin doğusundaki Zeytun Mahallesi'ndeki Devlet Kavşağı yakınını bombalaması sonucu, çok sayıda kişi katledildiğini ve yaralandığını aktardı. İsrail'e ait insansız hava araçları (İHA) da Megazi Mülteci kampında bir evi, Nusayrat kampında ise birkaç evi bombaladı. Saldırıda çoğunluğu çocuk, çok sayıda kişi yaralanırken birkaç kişi katledildi.

Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 9 bin 100 çocuk, 6 bin 500 kadın olmak üzere, 21 bin 822 Filistinli katledildi, 56 bin 451 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 172'si karadan işgal sürecinde olmak üzere 506 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.