2 Mayıs 2024 Perşembe

Sınır dışı edilen Mehmet Kopal Türkiye'ye getirildi

Kürt aktivist Mehmet Kopal, 9 Nisan'da sınır dışı edilerek Türkiye'ye getirildi. EGM, Kopal'ı "PKK üyesi" iddiasıyla hedef gösterirken, CDK-F Fransa'nın tutumuna tepki gösterdi Kopal'ın bir aktivist olduğu belirtti. 

Fransa ve Türkiye arasındaki kirli işbirliği sonucu 9 Nisan'da sınır dışı edilen Kürt aktivist Mehmet Kopal, Türkiye'ye getirildi. 

Kürt aktivist Firaz Korkmaz ve Mehmet Kopal, 25 Şubat'ta Fransa'nın Strasbourg kentinde gözaltına alınmıştı. Ttuklanma riski olan Korkmaz sınır dışı edilmek üzere Türkiye'ye teslim edilmişti. Korkmaz tutuklanmış, Kopal ise sağlık sorunları nedeniyle Fransa'da gözaltında tutulmuştu. 

9 Nisan'da sınır dışı edilen Kürt aktivist Mehmet Kopal Türkiye'ye getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kopal'ı "PKK üyesi" iddiasıyla hedef gösterdi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Mehmet Kopal'ın Kürt bir aktivist olduğunu ve 9 Nisan 2024 tarihinde sınır dışı edildiğini bildirdi. Fransa'nın bu tutumunu kınayan CDK-F, açıklamasında "Bu sınır dışı, Fransız ve Türk makamları arasındaki işbirliğinin bir sonucudur ve temel insani değerlere aykırıdır" ifadelerine yer verdi.