23 Nisan 2024 Salı

Silopi'de kadın seçim bürosu açıldı: Mücadelemiz mücadelenizdir

Silopi'de kadın seçim bürosu açıldı. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Uçar, "Hep birlikte önce kadınlar, sonra Türkiye'deki bütün halklar olarak tek adam rejimini gönderiyoruz; demokratik, katılımcı, çoğulcu ve bütün halkların rengini taşıyan yeni bir dönemi ve yüzyılı taşıyoruz. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim mücadelemiz, sizin mücadelenizdir" dedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Şırnak Silopi'de kadın seçim bürosu açılışında söz aldı. 14 Mayıs seçimlerini HDP ile birlikte karşıladıklarını dile getiren Uçar, "Türkiye'de demokratik bir siyaseti, katılımcı bir siyaseti, kadın renginin hakim olduğu bir siyaseti biz 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP ile birlikte kazandık. Ancak 2015 seçimlerinden sonra HDP'nin ve kadın mücadelesinin bütün dinamikleri AKP tarafından hedef alındı. Geldiğimiz aşamada bizim mücadelemize ve siyasetimize müdahale var. Bizim önceliğimiz Türkiye'nin kazanımı olan HDP'yi kapattırmamaktır. HDP bu toprakların en demokratik, katılımcı ve Türkiye'deki bütün halkların yüzü olan bir siyasettir" dedi.

'HEPİMİZİN SÖZÜDÜR, MÜCADELESİDİR'
İkincisinin kadın mücadelesi olduğunu söyleyen Uçar, "Türkiye'de çok uzun bir yürüyüştür hem Türkiye açısından hem de Kürdistan açısından. Hepimiz buna tanıklık ettik. Bizim Sakine Kültür'e, Taybet Ana'ya, Firdevs Babat'a ve kaybettiğimiz nice kadınlara sözümüz var. Bu topraklardan çıkan "Jin Jiyan Azadi" sloganı kadın özgürlük mücadelesinin resmi bir göstergesi. Bugün dünyanın bütün ülkelerinde "Jin Jiyan Azadi" sloganı binlerce dilde ifade ediliyor. Jin Jiyan Azadi, Jina Massa Amini'nin saçlarıydı. Jin Jiyan Azadi, Gülistan Doku'nun gülüşüydü. Jin Jiyan Azadi, Deniz Poyraz'ın inancı ve direnişiydi. Bugün bu iktidardan korkmayan, bu iktidardan hesap soran kadınların, özgürlük mücadelesinden bir adım bile geri atmayan hepimizin sözüdür, hepimizin mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

'BURADAKİ İRADE CUMHUR İTTİFAKINI GÖNDERMEKTE KARARLI'
Uçar, şöyle devam etti: "Üçüncü Yol demek kadınların bugüne kadar yürüttüğü eşitlik ve özgürlük mücadelesinin bir kazanıma dönüşmesi demek. Emekçilerin yürüttüğü mücadelenin bir kazanıma dönüşmesi demek. Doğayı, ağacı, suyu ve havayı koruyanların, ekoloji mücadelesi verenlerin kazanması demek. Bu seçim savaş isteyenler ile barış isteyenler arasında. Bu seçim erkek egemen zihniyet ile kadın özgürlüğü için mücadele edenler arasında. Bu seçim toplum ve iktidar arasında. Bugün yine gördük ki buradaki irade tek adam rejimini, Cumhur İttifakını göndermekte kararlı.

'MÜCADELEMİZ, MÜCADELENİZDİR'
Biz de Yeşil Sol Parti olarak sizin bu kararınıza, bu iradenize yoldaş olmaya geliyoruz. Hep birlikte önce kadınlar, sonra Türkiye'deki bütün halklar olarak tek adam rejimini gönderiyoruz; demokratik, katılımcı, çoğulcu ve bütün halkların rengini taşıyan yeni bir dönemi ve yüzyılı taşıyoruz. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim mücadelemiz, sizin mücadelenizdir. Bizim gücümüz, sizin gücünüzdür. Birlikte yola çıktık, bu yolu birlikte tamamlayacağız. Hepimize şimdiden başarılar diliyorum. Gömme siyaseti yapan AKP'ye karşı yaşatma ve yeşertme siyaseti yapmaya devam edeceğiz. Tek tek diyerek seslenen AKP-MHP iktidarına karşı sözümüz o ki bu seçimde tek adam rejimi tekleyecek ve bizler kazanacağız. Halklar, kadınlar ve hepimiz kazanacağız. Şimdiden yeni yüzyılımız, seçim sonuçlarımız hepimize kutlu olsun. Yeşil Sol Parti yeni yüzyılın Newroz'u olmaya aday. Siz meşaleyi yakarsanız, biz hep birlikte Newroz olacağız. Buna inancımız tam. Rêya me vekirî be."