6 Mayıs 2024 Pazartesi

SGDF: İktidar komplo peşinde

"Krizin faturasını, savaş politikalarınızı, kadın düşmanlığınızı, piyasacı-dinci eğitim anlayışınızı kabul etmiyoruz" diyen SGDF, üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan üyeleri Gizem Altınöz, Cem Eren Aslan ve Sedat Polat ile ilgili açıklama yaptı.
 
İktidarın içerde ve dışarıda topyekün savaş politikalarına devam ettiği belirtilen açıklamada, "OHAL'den bu yana binlerce öğrenci kaçırılıyor, gözaltına alınıyor, tutuklanıyor" dedi.
 
İktidarın OHAL'in kaldırıldığını duyurmasına rağmen OHAL uygulamalarının meşrulaştırıldığını ve kalıcılaştırıldığını vurgulanan açıklamada, "İktidar, medya organlarının elinde olması rahatlığıyla bozuk düzene başkaldıran herkesi rahatlıkla terörist, vatan haini ilan edebiliyor. Bu faşist politikalar doğrultusunda bu sabah Ankara’da gerçekleştirilen saray operasyonuyla 3 üyemiz gözaltına altına alındı. Gözaltının ardından Saray’ın havuz medyasında çıkan haberler ise operasyonun öncekiler gibi siyasi komplo amacı taşıdığını açıkça gösteriyor" diye belirtti.
 
"Krizin faturasını, savaş politikalarınızı, kadın düşmanlığınızı, piyasacı-dinci eğitim anlayışınızı kabul etmiyoruz. Faşist politikalarınız karşısında kampüsleri, mahalleleri, sokakları, meydanları dolduracak, özgürlük ve adaleti kazanacağız" denilen açıklamada, gözaltına alınan üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.