2 Mayıs 2024 Perşembe

SGDF: Burjuva basın ve AKP trollerinin çabası nafile

SGDF, İsrail'le işbirliği yapanlara karşı mücadele ettikleri, Filistin halkıyla dayanışmak için eylem yapan ve işkenceyle gözaltına alınan Filistin İçin Bin Genç grubundakilerle dayanışma içinde oldukları için burjuva basın ve AKP trolleri tarafından hedef gösterilmelerine tepki gösterdi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), polisin, Filistin İçin Bin Genç grubunun eylemine yönelik saldırısı ve işkenceli gözaltıya tepki göstermelerinin ardından burjuva basın ve AKP trolleri tarafından hedef gösterildiklerini açıkladı.

Kendilerini hedef gösterenlere yanıt veren sosyalist gençler, "Net biçimde ifade edelim, kimsenin aklında soru işareti kalmasın; biz devrimci sosyalist gençliğiz ve ezilen halklara yönelik her türlü sömürgeci işgal ve katliam saldırısına karşı antiemperyalist, antikapitalist, antisiyonist ve tutarlı bir düzlemde mücadele eden herkesle dayanışma içinde oluruz. Daha önce defalarca karşılaştığımız bu 'hedefleştirme' ve 'kriminalize etme' saldırısı yeni ve şaşırtıcı bir durum değildir. Faşist AKP-MHP iktidarı her köşeye sıkıştığında bizi hedef göstererek, gençlik üzerinde korku iklimi yaratmak ve bizzat komuta ettiği ve desteklediği işgal ve katliamların teşhirini önlemek istemektedir" dedi.

'FAŞİZMİN ÇABALARI NAFİLE'
Kamuoyunun SGDF'yi, lise ve üniversitelerde düzenlediği boykotlar, Filistin halkıyla dayanışma eylemleri, NATO karşıtı eylemler ve IMF protestoları, Gezi ayaklanması, Kürecik'te inşa edilen füze kalkanı karşıtı eylemler, özerk-demokratik üniversite mücadelesi, kadın özgürlük hareketi, Kürt halkının özgürlük mücadelesi, faili meçhuller ve katliamların aydınlatılması, DAİŞ çeteleri tarafından gerçekleştirilen ve 33 yolcusunun katledildiği Suruç Katliamı'nın ardından yükselttikleri adalet mücadelesinden tanıdığını vurgulayan sosyalist gençler, "Liselerden üniversitelere, iş yerlerinden kent meydanlarına, bulunduğumuz her yerde siyonist İsrail'in Filistin işgaline karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz faşizme, emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleyi Leyla Halid ve Gassan Kanafi'lerden, enternasyonal dayanışmayı bizzat bir dönem Filistin'de göğüslemeye giden Deniz Gezmiş'lerden ve öncellerimizden öğrendik. Kuşkusuz bu görkemli tarihin ve mücadelenin gerektirdiği gibi sosyalistler Filistin halkının kurtuluşu için mücadele ederken, AKP-MHP faşizmi açıkça Gazze'ye bombalar yağdıran uçakların yakıtından, atılan bombaların çeliğine kadar siyonist İsrail ile her türlü ticareti yaparak bu katliama ortak olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Verilen mücadeleler sonucunda rejimin yalanları defalarca kez ortalığa dökülmüş ve AKP-MHP faşist iktidarı siyonist İsrail ile yaptığı ticarete kısıtlama getirmek zorunda kalmıştır. Bu 'kısıtlama' aynı zamanda sömürgecilerin birbirini kolladığının açık ilanıdır" diye vurguladı.

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Filistin halkının kurtuluş mücadelesine ses verdikleri için işkenceyle gözaltına alınan ve aktivistleri yandaşlar tarafından hedefleştirilmeye çalışılan Filistin için Bin Genç'ten arkadaşlarımız yalnız değildir!
"Faaliyetlerimizi kriminalize ederek, federasyonumuzu ve yoldaşlarımızı hedefleştiren yandaş medya amacına ulaşamayacak. AKP-MHP faşizminin, siyonist İsrail ile birlikte Filistin halkına karşı işledikleri suçları gizlemek adına giriştikleri bu oyun tutmayacak!
"İşgalcilere, sömürgecilere ve onları aklamaya çalışanlara karşı mücadelemiz de, ezilen halkların kurtuluşu uğruna mücadele edenlerle dayanışmamız da devam edecektir."