26 Nisan 2024 Cuma

SES nisan ve mayıs ayı mücadele programını açıkladı

SES Genel Merkezi, 21-28 Nisan Ebeler Haftası 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ve 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası 12 Mayıs dünya hemşireler günü kapsamında yapılacak eylem ve etkinlikleri açıkladı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), genel merkezde düzenlenen basın toplantısıyla 21-28 Nisan Ebeler haftası programını açıkladı. Ebelik mesleğinin birinci basamakta performansa dayalı sadece izlem, aşı, tahlil ve tetkik sonuçlarını not etmek haline geldiği belirtilen açıklamada, sağlıkta dönüşümün ve aile hekimliği sistemiyle birlikte koruyucu sağlık hizmetlerinden tamamen uzaklaştığı, ebelik gibi köklü ve halkın sağlık hakkına çok büyük katkısı olan bir mesleğin yok olmasının söz konusu olduğu kaydedildi.

21-28 Nisan Ebeler Haftası 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ve 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası 12 Mayıs dünya hemşireler günü kapsamında yapılacak, eylem ve etkinlikler şöyle açıklandı: 
🔹"19 Nisan Merkezi basın toplantısıyla, Dünya Ebe-Hemşireler günü ile ilgili programın açıklanması.
🔹5 Mayıs 2023 tarihinde Dünya Ebeler Günü ile ilgili şube/temsilciliklerimizin belirleyeceği işyeri önünde basın açıklaması ve şube/temsilcilik yerelinde eylem ve etkinlik planlanması.
🔹5 Mayıs 2023 tarihinde saat 20:00 de hashtag (ebe/hemşirelerin ortak taleplerini içeren) çalışması yapılacak.
🔹8 Mayıs 2023 tarihinde 'Ebe ve Hemşirelerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri' tartışacağımız Genel Merkez tarafından düzenlenecek Tweet Sohbet odası planlanacak.
🔹12 Mayıs 2023 tarihinde Dünya Hemşireler günü ile ilgili şube/temsilciliklerimizin belirleyeceği işyeri önünde basın açıklaması ve şube/temsilcilik yerelinde eylem ve etkinlik planlanması
🔹Dünya Ebe ve Hemşireler günü için broşür hazırlığımız devam ediyor, en kısa
zamanda şube/temsilciliklere gönderilecek.
🔹Birinci basamak koruyucu sağlık hizmetinde yaşanan sorunları, özellikle salgında/depremde ortaya çıkan eksikliği içeren video çalışması yapılacak. Deprem bölgesine giden ekiplerden bu videolar istenecek, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşım yapılacak.
🔹Ebe/hemşirelerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerimize dair eş zamanlı basın açıklamaları/toplantılar gerçekleştirilecek. Taslak basın metni genel merkez tarafından gönderilecektir.
🔹21-28 Nisan Ebeler haftası ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında yerel planlamalar ayrıca yapılabilir."