3 Mayıs 2024 Cuma

Şengal saldırısında Sadun Mirza Ali katledildi

Dün İşgalci Türk devleti dün Şengal'de SİHA ile bir aracı hedef aldı. Şehit Aileleri Meclisine ait aracın şoförü Sadun Mirza Ali yaşamını yitirdi.

İşgalci Türk devleti dün Şengal'de SİHA ile bir aracı hedef aldı. Şengal Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin Şengal'in Tilizer ilçesine bağlı Ziravik köyünde gerçekleştirdiği SİHA saldırısını kınayarak Şehit Aileleri Kurum araç şoförü Sadun Mirza Ali'nin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Şengal Özerk Yönetimi, kurum temsilcileri ve halkının katılımıyla Sinun Halk Meclisi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Zorova Halk Meclisi Üyesi Nemir Pûko, Sadun Mirza Ali'nin işgalci Türk devletinin saldırısında ölümsüzleştiğini belirtti. Açıklamada Irak hükümetine seslenen Pûko, "Irak Hükümetine soruyoruz. Hani egemenliğin? Hava sahanı nasıl koruyacaksın? Uluslararası devletlere sesleniyoruz; demokrasiniz nerede?" dedi.

Şengal katliamından bugüne hava saldırılarının sürdüğünü belirten Pûko, "Bizler 5 bin yıldır dilimiz, inancımız ve toprağımıza sahip çıktık. Şimdide boyun eğmeyeceğiz" şeklinde konuştu. Pûko açıklamasında Êzidî halkına seslenerek Şengal'i terk etmeme çağrısı yaptı.

Nemir Pûko'dan sonra söz alan PADÊ Eşbaşkanı Macide Dexîl, konuşmasında Şengal'e dönük 74 fermandan bu yana saldırıların sürdüğüne dikkat çekti, "Bilmeliler ki biz teslim olmayacağız. Saldırılara karşı daha güçlü tedbirler alacağız. Evimizin önünde bizim çocuklarımızı vuranlar DAİŞ'in dostlarıdır. Türk devleti ve Irak'ı lanetliyoruz" şeklinde konuştu.