27 Nisan 2024 Cumartesi

Sendika düşmanı Şasan 5 işçiyi işten attı

Birleşik Metal-İş üyesi beş işçi sendikalı olduğu için Şasan patronu tarafından işten atıldı. Sendika, işçilerin derhal işe alınmasını ve baskının sona ermesini istedi.

Düzce'de bulunan Çin sermayeli Şasan Şase fabrikası patronu sendikalı beş işçiyi işten çıkardı. Fabrikada neredeyse tamamı, insanca yaşam ve güvenceli iş talebiyle, toplu iş sözleşmeli çalışma hakkına sahip olmak için işçilerin üye olduğu Birleşik Metal-İş, yasanın aradığı gerekli çoğunluğu sağlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuruda bulundu ve yasal prosedürü tamamlayarak Bakanlığa yetki başvurusunda bulundu.

Sendika düşmanı Şasan patronu, bunun üzerine beş Birleşik Metal-İş üyesini işten çıkardı. Öte yandan fabrikada hala çalışan sendika üyelerine ise baskı ve tehdit sürüyor.

Yazılı açıklama yapan Birleşik Metal-İş işçilerin Anayasal haklarını kullandığını, asıl suç işleyenin Şasan patronu olduğunu kaydetti. "İşçileri en temel hakları olan sendikalaşma hakkını kullandıkları için ekmeğiyle ‘terbiye etmeye' kalkan Şasan işverenini uyarıyoruz: Bu suçu işlemekten derhal vazgeçin!" denilen açıklamada, işten atılan işçilerin işe geri alınması ve baskıların son bulması istendi.