27 Temmuz 2024 Cumartesi

Selen Bilgin şüpheli şekilde yaşamını yitirdi

İstanbul'da özel bir hastanede dedesinin yanında refakatçi olarak kalan hemşire Selen Bilgin, şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

İstanbul'da, özel bir hastanede yoğun bakımda yatan dedesi için refakatçi olarak kalan hemşire Selen Bilgin, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Ameliyat öncesi anestezi için kullanılan bir ilacın koluna enjekte edilmesi sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilen Bilgin'in arkadaşı olduğu öne sürülen doktor Fatih A. gözaltına alındı.

İNCELEME BAŞLATILDI 
Cumhuriyet Savcısı, olay yerine gelerek inceleme yaptı. Doktor Fatih A.'nın cebinden, Bilgin'in koluna enjekte edilen ve üst kısmı kırık, içinde az miktarda ilaç olan ampul çıktı. Ampule incelenmek üzere el konuldu. Olay gecesiyle ilgili hastanenin tüm güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı. Şüpheli ölüm üzerine, doktor Fatih A.'nın önce tanık olarak ifadesine başvuruldu. Doktor, Selen Bilgin'le arkadaş olduklarınısavunarak, olay gecesi başı ağrıdığı için ağrı kesici ilacı damar yolu açarak verdiğini iddia etti. Doktor, Bilgin'in ameliyat öncesi kullanılan ilacı kendisine enjekte ettiğini savundu.

Avukatın itirazı üzerine doktor Fatih A., şüpheli olarak gözaltına alındı ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadesini yenileyen doktor, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bilgin'in şüpheli ölümüne ilişkin inceleme devam ederken, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucunun bekleneceği kaydedildi.