27 Nisan 2024 Cumartesi

Sarı sendika yetkilisinden işçiye: Şov yapma

Sarı sendika Madan İş'e tepki gösteren işçiler, sendika temsilcilerinin kendilerini ziyaret etmemesini istedi. Anagold madencilerinin protesto ettiği Maden-İş'te yetkili Gürbüz işçiye, "Madene ben mi sattım? Şov yapma. Sana kim gazı verdiyse onun yanına git" dedi.

Yerli iştirakı Çalık Grubu olana Anagold'un Erzincan İliç'te bulunan Çöpler Altın Madeninde meydana gelen ve 9 işçinin tonlarca kimyasalın altında kaldığı katliamın ardından işçilerden sarı sendikaya tepki gösterdi. İşçiler, Anagold'da yetkili olan sermaye işbirlikçisi Maden İş Sendikası Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hüseyin Gürbüz'ü protesto etti.

İŞÇİDEN GÜRBÜZ'E: İÇİMİZDE NE İŞİ VAR
ANKA'nın haberine göre Erzincan İliç'te Anagold'da çalışan madenciler maden sahasında meydana gelen katliamın üçüncü gününde Türkiye Maden İş Sendikası'nı protesto etti. Sendikadan Hüseyin Gürbüz'ün işçileri ziyaretine tepki gösteren bir işçi, "Bizim içimizde ne işi var? Bizim zaten acımız büyük. Bizi göçüğün altında bıraktınız. Bizi köle ettiniz. Memleketimizi de canımızı da malımızı da köle etiniz. Amerikan insan da biz insan değil miyiz? Amerikan günlük saati 35 dolar da sen bizi 10 liraya saatini çalıştırmıyorsun. Biz köle miyiz yahu. Sesimizi çıkardığımız zaman 'susun.' 13 yıldır susmadım, şimdi de susmayacağım" diye konuştu.

SENDİKA BAŞKANINDAN İŞÇİYE: ŞOV YAPMA
Sendika başkanı işçiye, "Sen susma devam et… Madene ben mi sattım? Şov yapma. Sana kim gazı verdiyse onun yanına git" dedi. İşçi ise, "Ben her zaman milletin yanında oldum her zaman olacağım da beni öldürseniz de olacağım. Gelmesinler buraya" diye karşılık verdi. Bir başka işçi ise, "100 üstüne 50 ton daha koyup da patlatmasalardı. Utanmazlar" diye konuştu.

'KANIMIZI EMİYORLAR'
Bir başka işçi de "Yazık bize vallahi yazık ya. Olmaz böyle. Kanımızı emiyorlar bir de gelmiş burada dinliyoruz. Yani neyini dinliyoruz. Bu her şeyi işverenle beraber yapıyor. Bugüne kadar bu işçinin o sahada… Sebebi de bu Maden İş Sendikası. Her şeyi beraber yapıyor. 'Seni işten atarım, sana şunu yaparım' deyip bu işçileri sustura sustura bu hale getiren bu sendika" dedi.