20 Mayıs 2024 Pazartesi

Saray medyası Otlu'nun kardeşini hedef gösterdi

Kendisini ve ailesini hedef alan Sabah'a tepki gösteren DEM Parti İstanbul Millevtekili Çiçek Otlu, "Saray medyası algı operasyonuna devam ediyor ve şahsımı, ailemi hedef gösteriyor. Kendini savcı ve yargı yerine koyarak kız kardeşim Gökçe Otlu hakkında suç üretiyor ve ceza veriyor. Bir tutuklunun sağlık durumu ile ilgilendiği için suçlu ilan ediliyor" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'ya yönelik saldırılar sürüyor. Saray basını Sabah, Otlu'nun bir süre önce siyasi talimatla tutuklanan kardeşi Gökçe Otlu'yu "MLKP'nin hapishanelerdeki açlık grevleri, kaç günleri kaldığı, sağlık durumları gibi durumları takip eden sorumlusu" ilan etti. 

SAVCI GÖZALTINDAYKEN TUTUKLAMA SEVKİ YAZMIŞTI
Ankara'da 8 Mart sabahı evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan Otlu, henüz gözaltındayken  soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, tutuklamaya sevk yazısı yazmıştı. "Örgüt üyeliği ve propagandası iddiasıyla" tutsak edilen Otlu'nun avukatları soruşturma savcısı hakkında TCK'nın görevi kötüye kullanma suçunun bütün maddi ve manevi unsurlarını gerçekleştirdiği belirtmiş ve bu konuda hukuki girişimde bulunmuştu. 

YARGILAMA BAŞLAMADAN SUÇLU İLAN EDİLDİ
Sabah 6 Mayıs'ta, "DEM'li vekilin kardeşi terörist çıktı" başlığıyla servis ettiği yalan haberinde, "DEM İstanbul vekili Çiçek Otlu'nun kardeşi Gökçe Otlu Talipoğlu'nun terör örgütü PKK ile birlikte hareket ettiği, MLKP üyesi olduğu ve örgüt talimatıyla cezaevindekilerin açlık grevleri, kaç günleri kaldığı, sağlık durumları gibi durumları takip eden sorumlu olduğu ortaya çıktı" dedi.

OTLU: ŞAHSIMI VE AİLEMİ HEDEF ALIYORLAR
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Otlu, "Saray medyası algı operasyonuna devam ediyor ve şahsımı, ailemi hedef gösteriyor. Kendini savcı ve yargı yerine koyarak kız kardeşim Gökçe Otlu hakkında suç üretiyor ve ceza veriyor. Bir tutuklunun sağlık durumu ile ilgilendiği için suçlu ilan ediliyor. Size işçiler, kadınlar ve halklar gerekli cevabı veriyor ve vermeye de devam edecek!  İyi ki Pir Sultan Abdal'ın ‘benim kabem insandır' geleneği ile büyümüşüz. İyi ki  devrimci hareketin ‘yüreğiniz ezilenlerden yana değilse ve sevgi üretmiyorsa insan değilsiniz' geleneği ile şekillenmişiz. İyi ki sizin gibi insana, emeğe, doğaya ve canlılara düşman değiliz. İyi ki sizin gibi yalancı ve iftiracı değiliz. İyi ki sosyalistiz, DEM Partiliyiz" ifadelerini kullandı.