18 Mayıs 2024 Cumartesi

Saray medyası DEM Partili kadın vekilleri hedef gösterdi

Saray medyası Yeni Şafak, Yeni Akit ve Akşam gazeteleri, Mor Dayanışma'nın 14 Ocak günü İstanbul'da gerçekleştirdiği "Enternasyonal Feminist Mücadele Deneyimleri Sempozyumu"na katılan DEM Parti Milletvekilleri Perihan Koca ve Adalet Kaya'yı hedef gösterdi. Koca ve Kaya suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Perihan Koca ve Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Mor Dayanışma tarafından 14 Ocak günü İstanbul'da düzenlenen "Enternasyonal Feminist Mücadele Deneyimleri Sempozyumu"na katıldı.

Sempozyumdan sonraki günlerde saray medyası, her iki kadın vekili hedef göstererek yalan haber yaptı. Saray medyasının hedef gösteren haberlerine ilişkin açıklama yapan Koca ve Kaya, suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

KOCA: FAŞİST DÜZENİN MEDYASI KADINLARI HEDEF GÖSTERİYOR
Yeni Şafak, Yeni Akit ve Akşam gazetelerinin sempozyumu hedef gösteren provokatif ve kadın düşmanı haberler yaptığını kaydeden Koca, "Söz konusu tetikçi basın organları, şahsım ve Adalet Kaya şahsında kadınların özgürlük mücadelelerini kriminalize etmekte, kadınları hedef göstererek linç ortamı yaratmaktadır. Kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin, erkek egemen uygulamaların iktidar eliyle derinleştirildiği, erkek devlet aklının kadın kırımı gerçekleştirdiği bu faşist düzende bu aklın medyası da kadınları hedef göstererek misyonunu oynamaktadır. Ancak kendilerine bir haberim var: Kadınlara yönelik gerçekleştirmeye çalıştığınız tüm oyunlarınızı bozacağız. Kadınları köleleştiremeyecek, kadınlara diz çöktüremeyeceksiniz.
Faşist, erkek egemen, sömürücü dünyanızı başınıza yıkacağız" dedi.

KAYA: LİNÇ KAMPANYASININ ARDINDAN TJA'LI KADINLAR GÖZALTINA ALINDI
Saray medyasının hedef gösterdiği Adalet Kaya da açıklama yaptı, sempozyumda Özgür Kadın Hareketi (TJA) adına yaptığı "Kürt Kadın Hareketinin Dünü, Bugünü" başlıklı sunumda savaşın bitmesi için tecridin kaldırılması gerektiğine ilişkin sözleri nedeniyle hedef gösterilerek linç kampanyası yürütüldüğüne dikkat çekti.

Akşam gazetesinin 16 Ocak 2024 Salı günü başlattığı "İBB Sahnesi'nde Terör Tiyatrosu" manşetli haberde kendisini hedef gösterildiğini belirten Adalet Kaya, hedef gösterme kampanyasının 17 Ocak Çarşamba günü de "PKK Gözaltısı" manşetli haberle devam ettiğini kaydetti. Adalet Kaya'nın Akşam gazetesinde yer alan haberlere ilişkin yayınladığı tekzipte şu ifadelere yer verildi:
"Haberde kullanılan görsel İstanbul'da katıldığım sempozyuma ait değil, 13-14 Ocak 2024'te Diyarbakır Demir Otel'de düzenlenen 'Sessizlik Zinciri: Kadın Siyasal Mahpusların Etrafındaki Duvarları Yıkmak Konferansı' fotoğrafıdır. Linç kampanyası neticesinde TJA aktivisti kadınlara ve Barış Anneleri'ne gözaltı operasyonu düzenlenmiştir.
"Kriminalize edilmek istenen Özgür Kadın Hareketi (TJA) yıllardır ülkenin her yerinde kadına yönelik şiddeti önlemek üzere politikalar üretmektedir. Kadınları ekonomik, siyasal ve sosyal alanda güçlendirecek çalışmalar yürüten bir platformdur. TJA'nın ve aktivistlerinin illegalize edilmesine izin vermeyeceğiz.
"Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki sözlerim nedeniyle hedef gösteren kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyuna duyururum."