19 Nisan 2024 Cuma

Sancaktepe'de kadınlar polis engelini yok saydı: Sokaklar bizim

Sancaktepe'de kadın seçim bürosu coşkuyla açıldı. Yeşil Sol Parti kadın milletvekilleri ve çok sayıda kadın mahallede polisin engellemesini yok sayarak yürüyüş yaptı, tüm kadınları açılışa çağırdı. Yüzlerce kadının katıldığı açılış etkinliğinde vekil adayı Konukçu, "Kadınların gücüyle geliyoruz, kazanacağız" dedi. Genç vekil adayı Ayyıldız da seçim sonrası kadınları eve hapsetmek isteyenlerle mücadelenin süreceğine dikkat çekerek, "Tüm kadınları Yeşil Sol Parti saflarında örgütlenmeye çalışıyorum. Çünkü ancak örgütlenirsek, birlikte mücadele edersek kazanabiliriz" çağrısı yaptı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Sancaktepe ilçesine bağlı Meclis Mahallesinde kadın seçim bürosu açıldı. 

İstanbul kadın milletvekili adaylarının katıldığı açılışta çok sayıda kadın bir araya geldi. 

Kadınlar açılış öncesi bildiri dağıttı, açılışa çağırdı. Yürüyen kadınları polis engellemeye çalıştı ancak halkın ve adayların kararlılığı sonucu geri adım atmak zorunda kaldı. Kadınlar coşku ve etkinlik alanına yürüdü. Yürüyüşte zılgıtlar eşliğinde "Sokakları da meydanları da boş bırakmıyor, kadınların gücüyle geliyoruz, kazanacağız" denildi. 

Seçim bürosu önünde "Jin, jiyan, azadi" sloganıyla halaya duran yüzlerce kadının coşkusu uzun süre dinmedi. 

KONUKÇU: KADINLARIN GÜCÜYLE GELİYORUZ
Söz alan vekil adayı Kezban Konukçu Kok, "Buralara kolay gelmedik. Nasıl ki ilçemizden buraya gelirken mücadele ettiysek, bugünlere gelirken de çok mücadele ettik. Ancak gözümüzdeki kararlılığı, inancı, direnci görenler bizden korkuyorlar. Bu kararlılık, inanç ve direnç bize kazandıracak. Mutlaka kazanacağız, buna sonsuz inanıyoruz. Bu inancı sizden alıyoruz. Başta kadınları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde, yanı başımızda İran'da 'Jin jiyan azadî' diyen kadınların gücüyle. Ülkemizde her türlü katliama karşı sokakların, meydanların yasaklanmasına karşı sokakları boş bırakmayan kadınların gücüyle geliyoruz" dedi.

AYYILDIZ: BİZİM BAYRAMIMIZ DEVRİMİN OLDUĞU GÜN OLACAK
Yeşil Sol Parti'nin genç milletvekili adaylarından Burcu Ayyıldız da hakların Ramazan Bayramını kutlayarak söze başladı. "Bizim bayramımız devrimin olduğu gün olacaktır; işçi sınıfının, Kürtlerin, kadınların özgürlüğe ulaştığı gün bayramımız olacaktır" diyen Ayyıldız, "Kadın cinayetlerine karşı sokaklardaydık, İstanbul Sözleşmesi için hep beraber haykırdık. Deniz Poyraz'ı katledenlere karşı hep beraber hesap sorduk, sormaya da devam edeceğiz. 'Gülistan Doku nerede' diye hep birlikte sorduk. Bizi geleceksiz bırakmaya, gençleri hapsetmeye çalışanlara karşı, bizleri savaş politikalarıyla yönetmeye çalışanlara karşı hep beraber mücadele ettik. Ve bundan sonra da hep beraber mücadele edeceğiz. Hapishanelerle korkutmaya çalışanlara karşı cezaevlerinde hep beraber direndik ve bundan sonra da direneceğiz" ifadelerini kulandı. 

'BİZİ EVE HAPSETMEK İSTEYENLERLE SEÇİM SONRASI DA MÜCADELE EDECEĞİZ'
Mücadele edenlerin bu iktidarı devireceğini kaydeden Ayyıldız, iktidara talip olan Altılı Masanın mutabakat metnine dikkat çekti. Etraflarındaki polis ablukasına işaret eden Ayyıldız şöyle devam etti: "6284'ü görmeyen, İstanbul Sözleşmesini görmeyen kadını eve aileye itmeye çalışan bir iktidarla yüz yüze geleceğiz seçim sonrası, onlarla da mücadele etmek zorundayız. Onlar yine bizi polislerle baskılamaya çalışacak. Bu şekilde ablukaya almaya çalışacaklar. Biz bunları tanıyoruz, yıllardır mücadele ediyoruz. Bunlara karşı susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. Tüm kadınları Yeşil Sol Parti saflarında örgütlenmeye çalışıyorum. Çünkü ancak örgütlenirsek, birlikte mücadele edersek kazanabiliriz. Ancak birbirimizin yanında olursak kazanabiliriz. bundan önce böyle oldu bundan sonra da böyle olacak. Yeşil Sol umuttur, umut dimdik ayakta. 

Konuşmaların ardından "Jin, jiyan, azadi" sloganı, alkış ve zılgıtlarla büro açıldı.

Coşkunun hakim olduğu etkinlik, halayların ardından son buldu.