18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sağlık emekçisi Hicret Can tartıştığı erkek tarafından katledildi

Urfa'da, ağız diş teknisyeni Hicret Can, Mahmut Sürücü adlı erkek tarafından katledildi. SES Urfa Şubesi, "Son dönemde artan kadın cinayetlerinin aydınlatılmadığı bir ortamda kaygılarımız ve endişelerimiz de artmaktadır" diyerek, sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Urfa'da Hicret Can isimli sağlık emekçisi bulunduğu evde bir erkek tarafından katledildi. Atakent Mahallesi'nde yaşanan olayda yaşamını yitiren Can'ın Urfa Ağız ve Diş Hastanesin'de teknisyen olarak görev yaptığı öğrenildi.

Görgü tanıkları; Hicret Can'ın bir erkek ile tartıştığını ve ardından silah sesi duyduklarını aktardı. Komşularının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesinin ardından eve gelen sağlık ekipleri Hicret Can'ın silahla göğsünden vurularak yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Olayın ardından evde bulunan Mahmut Sürücü adlı erkek gözaltına alındı.

SES URFA ŞUBESİ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Hicret Can'ın katledilmesine ilişkin açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi, "Son dönemde artan kadın cinayetlerinin aydınlatılmadığı bir ortamda kaygılarımız ve endişelerimiz de artmaktadır" diyerek, sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.