1 Mayıs 2024 Çarşamba

RTÜK Başkan Yardımcısı Merve Dizdar'ı hedef aldı

En İyi Kadın Ödülünü Türkiye'de kadına yönelik her türlü şiddete boyun eğmeyerek eyleme geçen direnen kadınlara ve tüm mücadeleci ruhlara adayan Merve Dizdar AKP'lileri rahatsız etti. RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu, Dizdar'ın "ülkesini aşağıladığını" iddia etti, ödülünün bir anlamı olmadığını öne sürdü.

Kadın katliamlarının, kadına yönelik her türlü şiddetin, çocuk istismarının yer aldığı yapımlara sesini çıkarmayan RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Cannes Film Festivalinde aldığı ödülünü Türkiye'de tüm zorluklara rağmen boyun eğmeyerek direnen kadınlara armağan eden Merve Dizdar'ı hedef aldı.

"Kuru Otlar Üstüne" filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülüne layık görülen Dizdar, filmde canlandırdığı Nuray karakterinin inandığı şeyler ve var oluşu için mücadele veren, bu uğurda bedeller ödemek zorunda kalan bir kadın olduğunu kaydetti. Nuray'ın mücadelesinden yola çıkarak ödülünü Türkiye'de boyun eğmeyip direnen, her şeyi göze alan kadınlara ve hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan etmişti.

Dizdar'ın konuşması AKP'lileri rahatsız etti, Dizdar'ın gerçekleri aktardığı bu sözlerle "ülkesini aşağıladığını" iddia etti.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ise sosyal medya hesabından, "Önce kendi ülkene saygı duymayı öğreneceksin Merve Dizdar. Sonra da bu ülkenin tüm vatandaşlarından aldığın ödül için tebrik bekleyebilirsin. Ülkesine saygı duymayanın aldığı ödülün de tebrik edilesi bir yanı yoktur" diyerek hedef gösterdi.