14 Mayıs 2024 Salı

Rojava'ya yönelik işgal saldırıları sürüyor

İşgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırıları yılın başından itibaren devam etti. Halka hizmet veren altyapı kurumunun yanısıra birçok sivil yerleşim alanı da hedef alındı.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları sürüyor. Bir hafta içerisinde Efrîn, Minbic, Şehba, Qamişlo ve Halep'e bağlı çok sayıda köy Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ve ağır silahlarla hedef alındı.

Halka hizmet veren birçok altyapı kurumuna da saldıran faşist Türk devleti, Efrîn Kantonu'nda bulunan Soxanekê köyü ormanını ve Til Temir'de bulunan bir buğday deposu ile bir elektrik istasyonunu bombaladı.

Faşist işgalci Türk devleti geçen sene de Ekim ve Aralık aylarında Güney Kürdistan'da gerçekleşen gerilla eylemlerini bahane ederek birçok hizmet kurumunu bombalamıştı. Bu kurumların arasında elektrik ve mazot üretim istasyonları, su istasyonları, depolar, gıda fabrikaları ve matbaa gibi yerler bulunuyor.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Yakıt ve Petrol Genel Yönetimi'nin verilerini göre saldırıların bir sonucu olarak ısınma ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan mazot dağıtımında gecikmeler yaşanıyor. Yakıt ve Petrol Genel Yönetimi Eşbaşkanı Ebîr Xalid, saldırılar sonucunda petrol üretim miktarının yarıya indiğini kaydetti. Halka mazot dağıtma faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Ebîr Xalid, "Kuzey ve Doğu Suriye'de 862 bin 351 aile mazot aldı" dedi.