26 Nisan 2024 Cuma

Rojavalı komünistler işçi-emekçileri 1 Mayıs'a katılmaya çağırdı

TKŞ ve JKŞ'liler dünya işçi emekçilerin dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs çalışmalarını sürdürüyor.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) kadın-erkek işçi ve emekçilerle buluşmaya devam ediyor. Kobanê ve Hesekê'de fabrika, atölye ve işyerleri ziyaretleri yapılırken, mahallelerde ev ziyaretleri gerçekleştirildi. Emekçiler 1 mayıs günü yapılacak şenliğe davet edildi. Dirbêsiyê'de 1 Mayıs pankartı astı, ev ziyaretlerinde emekçiler 1 Mayıs etkinliğine katılmaya davet edildi. 

KOBANÊ
TKŞ-JKŞ'liler Kobanê'de 1 mayıs çalışmalarını hızlandırdılar. Kobanê caddelerinde 1 Mayıs afişi asıldı.  Belediye çalışanları, belediye şantiyesi, su işleri kurumu, elektrik kurumu, ekmek fırın işçileri ve oto sanayi işçileri, un fabrikası, tekstil atölyesi ziyaretleri gerçekleştirildi. 1 Mayıs bildirisi ve Serkeftin gazetesi dağıtımı yapıldı. İşçilerle 1 Mayıs üzerine konuşmalar yapıldı.

JKŞ'liler ayrıca kadınların çalıştığı ekmek fırınında işçileri ziyaret etti, JKŞ bildirileri dağıttı. İşçiler 1 Mayıs günü yapılacak şenliğe davet edildi. 

Ev ziyaretleri gerçekleştiren komünistler emekçileri 1 Mayıs kutlamasına davet etti.

DİRBÊSİYÊ
TKŞ ve JKŞ'liler sabah saatlerinde 1 Mayıs gündemli pankartı asıp caddelerde afiş çalışması yaptı. Mahallelerde ve caddelerde Serkeftin gazetesi ve bildiri dağıtımı yaparak emekçiler 1 Mayıs günü yapılacak kutlamalara davet edildi. 

HESEKÊ
TKŞ Hesekê'de bulunan patates cipsi üretim tesisini, tekstil fabrikasını, şekerleme üretim tesisini, İç Güvenlik Güçleri Genel Merkezi'ni ziyaret etti. İşçilerin ve asayiş görevlilerinin 1 Mayıs'ını kutladı. 

TKŞ, 1 Mayıs günü yapılacak olan etkinliğe çağrıda bulundu.