25 Nisan 2024 Perşembe

Rojavalı gençler işgal saldırılarını kınadı

CKŞ üyeleri Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik artan işgal saldırılarına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Qamişlo'da İşgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik işgal saldırılarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Zilan Destan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen açıklamayı Cemil Omerî okudu. Türk devletinin Rojava'ya yönelik katliamlarını sürdürdüğünü belirten Omerî, "Uluslararası toplumun ve Koalisyon güçlerinin gözü önünde bölge halklarına yönelik katliam gerçekleştiriyor. Küçük büyük, asker sivil saldırıyorlar. Birkaç gün önce Til Rifat'ta, Qamişlo'da Sinaa mahallesinde, bugün ise Hîzam yolunda araç hedef alındı, insanlar katledildi. Faşist Türk devleti insan haklarına yönelik açık saldırılar gerçekleştiriyor" dedi.

Rojava halklarının çocuklarının dünya'nın en tehlikeli çetelerini yok ettiğini kaydeden Omerî, "Bugün de uluslararası devletlerin anlaşmalarının gölgesinde hedef haline getiriliyor, toprakları işgal ediliyor ve demografik değişim gerçekleştiriliyor. Emperyalist güçlerin çıkarları hiçbir zaman ezilenlerin tarafında olmadı" ifadelerini kullandı.

Katliamlara karşı uluslararası güçlere üzerine düşen görevi yerine getirme çağrısı yapan Omerî, "Koalisyon Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasını uçuşa kapatsın. Türk devletinin saldırılarının durdurulması için harekete geçilsin" dedi.

Eylem "Kahrolsun işgalcilik" sloganları ile sona erdi.