1 Mayıs 2024 Çarşamba

Rojava kentlerinde Öcalan'ın doğum günü kutlandı

Rojava'da halklar PKK lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla kutlamalar yaptı, yüzlerce ağaç dikti.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde kutlamalar yapıldı.

Rojava'nın Til Temir, Dêrik, Dirbêsîyê, Şedadê, Hol, Til Birak, Tirbespîyê, Çilaxa, Til Hemîs il ve ilçeleri ile Halep'te fidan dikimi yapıldı. Kutlama alanlarına, Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve "Önder Apo'ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm" pankartları asıldı.

TIL TEMIR
Til Temir'de düzenlenen kutlamada konuşma yapan Til Temir Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Seid Ehmed, Abdullah Öcalan'ın mücadele süreçlerine ve İmralı'daki mutlak tecride dikkat çekti. Ehmed, Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelenin süreceğini belirtti.

Öte yandan Til Temir ilçesinin merkezindeki Şehit Sosin Parkı'na 200 zeytin ve şeftali ağacı dikildi.

DIRBÊSÎYÊ
Dirbêsîyê ilçesinde de kutlama yapıldı. Kutlamada konuşan Kongra Star üyesi Raziye İbrahim, "4 Nisan, özgürlüğün şafağının doğduğu gündür. Kuzey ve Doğu Suriye halkını önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

HOL
Hol ilçesinde düzenlenen kutlamada ise PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziksel özgürlüğü için mücadelenin güçlendirilmesi çağrısında bulunuldu.

Daha sonra müzik grupları sahne aldı.

DÊRIK
Derik'in Bana Kesrê köyünde Önder Apo Bahçesi'nin açılışı yapıldı. Şehit aileleri tarafından yapılan açılış töreninin ardından bahçeye 100 adet fidan dikildi.

Ayrıca Şedadê, Til Birak, Tirbespîyê, Çilaxa, Til Hemîs ve Halep'de de yüzlerce fidan dikildi.