19 Nisan 2024 Cuma

Rojava halkı bayramda şehitlikleri ziyaret etti

Kuzey ve Doğu Suriye halkları Ramazan Bayramının ilk gününde sabah saatlerinden itibaren şehitlikleri ziyaret etti. Mezarları çiçeklerle donatan halk, şeker dağıtarak bayramlaştı.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halkları her bayramda olduğu gibi bu yılda Kobanê, Qamişlo, Heseke, Dirbêsiyê, Til Temir, Rakka, Dêrazor, Şedadê, Tabqa, şehitliklerini ziyaret etti.

Şehit Aileleri Kurumu gelenleri karşıladı, şeker dağıtarak bayramlaştı. Rojava devriminin kuruluşu ve savunmasında ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Şehit aileleri konuşmalar gerçekleştirdi.

Konuşmalarda, şehitlerin mücadelesinin takipçisi olunacağı sözü verildi. İşgalci Türk burjuva devletinin Rojava'ya dönük tehditlerine dikkat çekilen konuşmalarda, Tayyip Erdoğan'ın başında bulunduğu saray faşizmine karşı mücadelenin önemine işaret edildi. Ölümsüzleşenlerin yol göstericiliğinde devrimin savunulacağı vurgulandı.

Sabahın erken saatlerinde yapılan ziyaretlerde mezar başlarına çiçekler bırakıldı, mumlar yakıldı ve şeker dağıtımı gerçekleştirildi.