19 Nisan 2024 Cuma

Reuters Türkiye'de grev kararı asıldı

Reuters'ın Türkiye ofisinde işverenin yüzde 25 zam dayatmasına karşı basın emekçileri grev kararı aldı.

Reuters'ın Türkiye ofisinde Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi basın emekçileri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asıldı. TGS üyesi Reuters emekçileri, işverenin yüzde 25 zam dayatmasının yetersizliğine dikkat çekerek 10 Mayıs'ta greve çıkma kararı aldı.

Reuters İstanbul ofisinin önünde yapılan basın açıklamasında "Hakkımızı istiyoruz" pankartı açıldı. Açıklamada söz alan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, ocak ayında başlayan görüşmelerde tüm çabalarına rağmen işverenin olumlu bir yaklaşım sergilemediğini ve yüzde 25 zam teklifinde ısrarcı olduğunu kaydetti. TÜİK'in bile enflasyon oranının yüzde 50 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Durmuş, "Her ne kadar Reuters dahil olmak üzere, birçok haber ajansında TÜİK rakamlarının sokaktaki gerçeği yansıtmadığı yönünde sayısız haberler yapılmış olsa da bu rakamı dahi teklif etmeyen işverene karşı söyleyecek tek bir sözümüz var, o da grev" ifadelerini kullandı.

Üyelerinin hak ettiği oranda bir ücret artışı teklifi gelmezse 10 Mayıs'ta greve çıkacaklarını belirten Durmuş, "Gerçekleri halka duyurmakla övünmek yetmez, çalışanına bu gerçekler üzerinden yaklaşmak adil olandır. Bizler gerçeklerin peşindeki insanlar olarak o gerçeklerin bizden muaf tutulmasına asla izin vermeyeceğiz. Hak ettiğimizi alana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi. Ardından grev kararı ofis kapısına asıldı.