29 Mart 2024 Cuma

Rengin Kadın Korosu İskoçya'nın başkenti Edinburgh'taydı

Edingburgh'ta deprem dayanışma etkinliğine katılan Rengin Kadın Korosu, Mayıs ayı şehitlerini de andı.

Londra'(da çalışmalarını sürdüren Rengin Kadın Korosu, İskoçya'nın başkenti Edinburgh'ta Göçmen Aileler Birliği ve Sosyalist Kadınlar Birliğinin düzenlediği deprem dayanışma konserine katıldı.

Göçmen Aileler Birliği adına yapılan açılış konuşmasında depremin hemen ardından dayanışma faaliyetlerine başladıklarını ve bu konser vesilesi ile dayanışmayı büyüttükleri ifade edildi.

Rengin Kadın Korosuna gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür eden Göçmen Aileler Birliği temsilcisi katılımcılara da teşekkür etti.

Konuşmanın ardından sahne alan Rengin Kadın Korosu farklı kültürlerden çeşitli şarkılar seslendirerek, izleyenleri büyüledi.

Konser boyunca ara ara Rengin Kadın korosu adına yapılan konuşmalarda dayanışmanın önemi vurgulanarak, yaralarımızın ancak el ele verip dayanışmayı büyüterek sarılabileceği dile getirildi.

Karadeniz'de boğulan Mustafa Suphilerin, Mayıs ayında yaşamını yitiren Denizler, Mahirler ve İbrahim Kaypakkaya'nın anısına türkülerin de söylendiği konser katılımcıların beğenisini topladı.