19 Mayıs 2024 Pazar

Qamişlo halkı 15 Ağustos atılımını kutladı

Kuzey Suriye'nin Qamişlo Kantonu'nda 15 Ağustos atılımının 34. yılı kutlandı.
Kuzey Suriye'nin Qamişlo Kantonu'nda TEV-DEM ve Demokratik Özerk Yönetim tarafından 15 Ağustos atılımının 34. yılı dolayısıyla yapılan etkinliğe binlerce kişi katıldı.
 
Xerbî Mahallesindeki Osman Sabri Bulvarı'nda başlayan yürüyüşe PKK lideri Abdullah Öcalan ve Mahsum Korkmaz (Agit) posterleri ve "Kadınlar 15 Ağustos ruhuyla Rojava devrimini zafere ulaştıracak" yazılı pankart taşıdı.
 
Asayiş Güçleri, Hawarî ekipleri, HPC/HPC-Jin ve Trafik ekipleri güvenliği sağlarken, gerçekleştirilen eyleme İnsan Hakları Kurumu, TEV-DEM, Kongre Star, Şehit Ailerleri Kurumu, PYD, Barış Partisi, Ezidi Evi, SYPG, Mahalle Meclisleri katıldı.
 
Yürüyüşün ardından Qamişlo 12 Mart Stadyumu'nda mitinge düzenlendi. Miting saygı duruşu ile başladı. Kongreya Star adına konuşan Mizgîn Ehmed, 15 Ağustos diriliş bayramını kutladı. Mizgîn Ehmed konuşmasının devamında şunları söyledi: "15 Ağustos atılımı Ortadoğu halklarının direniş ve mücadelesini canlandırdı. 15 Ağustos, halklar üzerinde yok etme, soykırım ve katliam uygulayan faşist ve işgalci güçlere cevap verilen gündür. Artık kimse Kürt halkının varlığını inkar edemez. Efrin halkı tüm dünyanın gözü önünde yaşanan vahşi saldırılara karşı direndi. Bu direniş 15 Ağustos'un mirasıdır. 15 Ağustos ruhuyla Kürdistan'ın dört parçasını özgürleştirelim, Öcalan üzerindeki tecridi kıralım."
 
Demokratik Özerk Yönetim adına konuşan Ekrem Xello ise 15 Ağustos'un tüm Ortadoğu halklarına kutlu olmasını diledi ve "Diriliş gününde direnişimizi güçlendirelim" dedi.
 
MLKP Rojava Örgütü de gerçekleştirilen etkinliğe mesaj yollayarak başta Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve Mahsun Korkmaz şahsında bedel ödeyen, mücadele eden herkesin 15 Ağustos diriliş bayramını kutladıklarını belirttiler.
 
Konuşmalar ve okunan mesajların ardından Koma Cudi, Koma Botan ve Koma Çarxa Şoreşe gruplarının seslendirdği ezgiler ile etkinlik sona erdi.