26 Nisan 2024 Cuma

Pride filmi yasaklandı: Kararı tanımıyoruz

Bu akşam BEKSAV Bahar Bahçada Onur Ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan "Pride" film etkinliği Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kararı tanımadıklarını vurgulayan BEKSAV Sinema Kolektifi, 20.45 film gösteriminin gerçekleşeceğini duyurdu ve tüm LGBTİ+'ları, sinemaseverleri davet etti.

Bilim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) Sinema Kolektifinin Onur Ayı etkinlikleri kapsamında Bahar Bahçada düzenleyeceği film etkinliği kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Yasak kararını tanımadıklarını kaydeden BEKSAV Sinema Kolektifi, bir açıklama yayınladı ve şu ifadeleri kullandı: "Onur ayı geldi çattı ve yasaklar rengarenk kapılarımızı çalmaya başladı! Bu akşam Beksav'ın bahçesinde birlikte izleyeceğimizi duyurduğumuz ‘Pride' filminin gösterimi hakkında Kadıköy Kaymakamlığı yasak kararı aldı. Buna karşı tavrımız filmin gösterimini yapmak olacaktır. Çünkü, yasak ne ayol?! Çünkü film, yasaklanabilir mi?

Tüm seyircilerimize ve dostlarımıza duyurmak isteriz. Olası bir müdahaleye karşı tüm sinema severleri, LGBTİ+'ları ve dostlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz. Beksav Sinema Kolektifi olarak kararı uygulamayacağımızı kamuoyuna ve akşam gösterime katılmak isteyen herkese bildiririz. Alışın, buradayız!"