7 Mayıs 2024 Salı

Polat: Saldırılara karşı mücadeleyi büyütüyoruz

Yeşil Sol Parti Okmeydanı'nda kadın seçim bürosunu açtı. Coşkunun dinmediği etkinlikte söz alan en genç milletvekili adayı Berfin Polat, genç kadınların yaşadığı sorunları aktardı sokakta mücadele yürüttüğünü belirtti. Katledilen Deniz Poyraz'ın tutsak siyasetçilerin yoldaşı olduklarını dile getiren Polat, "Bizler ne kapatmayla ne saldırıyla ne de katletmeyle bitmeyiz. Bunu tarih boyunca gösterdik" dedi. 

İstanbul 2. bölge kadın milletvekili adaylarının katılımıyla Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesinde Yeşil Sol Parti kadın seçim bürosu açıldı. 

Çok sayıda kadının alkış ve zılgıtlarla, coşkuyla doldurduğu alanda Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatıldı. 

Kadınları selamlayan milletvekili adayları uzun süre kadınlarla birlikte zılgıtlar eşliğinde halay çekti.

POLAT: DENİZ POYRAZ'IN YOLUNDAYIZ
Yeşil Sol Parti'nin en genç adayı Berfin Polat kısa bir konuşma yaptı. Kadınlarla bir arada olmanın çok özel bir duygu olduğunu dile getiren Polat, "20 yıllık AKP iktidarında en çok biz kadınlar çektik. Haklarımıza saldırdılar, İstanbul Sözleşmesini feshettiler, yoldaşımız Deniz Poyraz'ı katlettiler. Ancak bizler bakın yine burada Deniz'in yolundayız. Hapishanelerdeki Figen'in Sebahat'in Gültan'ın yoldaşlarıyız. Bu mücadeleyi yine burada yükseltiyoruz" dedi. 

'GENÇ KADINLAR OLARAK HEP SOKAKTAYDIK'
Genç kadınların yaşadığı sorunları dile getiren Polat, "Üniversitelerde, liselerde, sokaklarda, topluma taşımada şiddete uğradık, tacize maruz kaldık. Ancak buradayız. Hatırlatmak istiyorum Kürdistan'da İpek Er tecavüze uğradığında genç kadınlar yine sokaklardaydı. 'Gülistan Doku nerede' demek için genç kadınlar yine sokaklardaydı. Bizler genç kadınların coşkusunu, mücadelesini bulunduğumuz her yere taşımak zorundayız. Çünkü onlar yasaklarla,  kendilerini var ediyorlar, inkar ve imha politikalarıyla kendilerini var ediyorlar. Savaşla bizi bitirebileceklerini düşünüyorlar. Kapatma davalarıyla partilerimizi kapatıp, ilçe binalarımıza, seçim bürolarımıza saldırarak bizleri bitireceklerini sanıyorlar. Ama bugün HDP'yi kapatmak isteyenlere karşı Yeşil Sol Parti'nin bayrağı altında buluşuyoruz. Çünkü bizler ne kapatmayla ne saldırıyla ne de katletmeyle bitmeyiz. Bunu tarih boyunca gösterdik" ifadelerini kullandı. 

Polat'ın konuşması, "Jin, jiyan, azadi" sloganı ve alkışlarla karşılandı. 

AKSOY: KÜRT KADINI DÜNYA TARİHİNDE BÜYÜK BİR ALGIYI YIKTI
Milletvekili Ayşan Aksoy da savaşa karşı barışı inşa edeceklerini belirten Ayşan, bu günlere kolay gelmediklerini bunun için büyük bedeller verdiklerini ifade etti. Aksoy, şöyle devam etti: "Sevdiklerimizi, ailemizi, evlatlarımızı kaybederek, en ağır şekilde bedel ödeyerek geldik. Kötüden kurtuluşun yolu kötü olan her şeye direnmektir. Cesaret korkmamak değil, korkuya rağmen hareket etmektir. Kürt kadını dünya tarihinde büyük bir algıyı yıktı. Barbar IŞİD' e karşı verdikleri mücadele ile Rojava Devrimi ve Kobanê zaferiyle sürecin değiştirip dönüştüreni olabileceğini gösterdiler" dedi.

KANDAL: ÖZGÜR OLMAK İÇİN BURADAYIZ
Bir diğer milletvekili adayı Kamile Kandal ise iktidarın politikaları sonucu depremde katledilenleri andı. Yaşamı her gün yaşayarak çoğaltacaklarını dile getiren Kandal, "Yıllardır direnen kadınlarız biz.  Her alanda mücadele edeceğiz. birlikte örgütleneceğiz. Meclis de bizim yönetim de  bizim. Bizler yönetmek, özgür olmak için buradayız" ifadelerini kullandı. 

ODABAŞ: BİRLİKTE KAZANACAĞIZ
Son sözü ise Dilek Odabaş Bakır aldı. Yeşil Sol Parti ile yollarına devam edeceklerini ifade ederek eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşamı birlikte kuracaklarını söyleyen Odabaş, "Özgürlük mücadelesini hep birlikte yürüteceğiz. 14 Mayıs'ta da özgürlük halayını hep birlikte meydanlarda çekeceğiz. Birlikte kazanacağız. Birlikte kuracağız" dedi.