28 Nisan 2024 Pazar

Piroğlu, süresiz açlık grevine başladı

Türkiye ile kirli pazarlıkları sonucu kendisini 32 aydır rehin tutan Sırbıstan hükümeti ve anayasa uygulayacılarına karşı enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu süresiz açlık grevine başladı. Piroğlu, bu eylemiyle aynı zamanda Türkiye'deki tecrit ve özgürlük mücadelesine yönelik saldırı politikalarını da protesto edecek.

Enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu, bugün süresiz açlık grevine başladı.

Gezi'den Rojava'ya mücadelenin içinde olan Piroğlu, tutsak edildiği Sırbistan'da iki ülke arasındaki kirli pazarlığın bir parçası olarak rehin tutuluyor. 32 ay Sırbistan hapishanesinde tutsak edilen Piroğlu, 136 gün açlık grevi yapmış bu sırada sağlığı bozulmuştu.

12 Ocak günü tahliye edilen Piroğlu, henüz hapishaneden çıkmadan yeniden tutuklanmış ve "kamp" adı altında bir hapishaneye götürülmüştü.

Hakları gasp edilen ve tedavi hakkı engellenen Piroğlu, Türkiye'nin baskı politikaları sonucu kendisini tutsaklığa mahkum eden Sırbistan Hükümeti'ne ve anayasa uygulayacılarına; Kürtlere, sosyalistlere yönelik uygulanan baskı politikalarına ve Türkiye'de yürütülen özgürlük mücadelesi üzerindeki baskı, tecrit politikalarına karşı süresiz açlık grevi direnişine başladı.