26 Nisan 2024 Cuma

PCMLE: Halk güçlerinin seçim mücadelesinde aktif olacağız

2025 yılında gerçekleşecek seçim mücadelesinde aktif yer alacaklarını kaydeden PCMLE, "Partimiz, sol ve demokratik güçler tarafından atılan bu önemli birleşik adımı memnuniyetle karşılamakta ve projeyi desteklediğini ifade etmektedir. Halk güçlerinin siyasi zaferine katkıda bulunmak amacıyla seçim mücadelesinde aktif olarak yer alacağız" dedi.

Ekvador Marksist Leninist Komünist Partisi (PCMLE), ülkede gerçekleşecek olan 20 Ağustos 2025 seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. "Halk güçlerinin siyasi-seçim zaferine katkıda bulunmak için seçim mücadelesinde aktif olacağız"başlıklı açıklamada Ekvador MLKP şu ifadelere yer verdi: "Geri sayım başladı, iki aydan biraz fazla bir süre sonra Ekvador halkı 2025 yılına kadar görev yapacak Başkan, Başkan Yardımcısı ve ulusal ve il meclis üyelerini seçmek üzere sandık başına gidecek. Bu senaryoda ülke büyük önem taşıyan bir an yaşıyor.

'İÇ KRİZİNİN FATURASINI ÖDÜYOR'
"Tüm siyasi güçler 20 Ağustos seçimleri için adaylıklarını belirlemek, anlaşmalar ve ittifaklar kurmak için çalışıyor, ancak genel odak noktası cumhurbaşkanlığı eşleşmeleri. Sağ kanat dağınık bir şekilde Jan Topic, Fernando Villavicencio, Otto Sonnenholzner ve Daniel Noboa'nın isimlerini öne çıkarıyor; Correismo da başkanlık adaylarını belirlemek için iç tartışmalar yaşanıyor ve kendilerini 'Rafael Correa'ya kesinlikle sadık' olarak temsil edecek birini arıyorlar; Sol ve demokratik kesimler Yaku Pérez'in adaylığını öne süren siyasi ve sosyal güçlerle anlaşmaya varıyor; Pachakutik kendi iç krizinin faturasını ödüyor, her iki grup da Leonidas Iza'nın adını öne sürüyor, ancak her biri kendi koşullarını öne çıkarıyor. Sağ tarafta ise iktidar partisi CREO'nun adaylığı da belirlenmek üzere. Centro Democrático için Eduardo Maruri'nin ismi ortaya çıktı ki bu aslında diğer güçlerle müzakereler için bir kart olabilir.

'ÇEŞİTLİ HALK ÖRGÜTLERİNİN DESTEĞİNİ ALAN İTTİFAK'
"Siyasi panorama nettir, halkımızın dediği gibi 'kaybedecek hiçbir yer yok'. İşçilerin, köylülerin, yerli ulus ve halkların, halk kesimlerinin seçimlerde tek bir siyasi seçeneği var; Somos Agua, Unidad Popular, Democracia Sí, Sosyalist Parti, çeşitli yerel siyasi hareketler ve Yaku Pérez'in başkan adaylığını destekleyen ve Ulusal Meclis için birleşik listeler sunacak olan çeşitli halk örgütlerinin desteğini alan ittifak.

'HALKIN DEĞİŞİM ARZUSUNU YANSITAN SİYASİ BİR PROJEDİR'
"Bu siyasi ittifak, halkımızı son hükümetlerin sürüklediği kritik durumdan çıkarmayı; ülkeyi etkileyen ekonomik krizin üstesinden gelmeyi; Ekvadorluların yaşamını ve güvenliğini garanti altına almayı; doğal kaynakları halkın yararına geri kazanmayı; işçilerin, kadınların, gençlerin ve savunmasız grupların haklarını korumayı ve geliştirmeyi amaçlayan programatik bir öneri temelinde yapılandırılmıştır. Bu, halkın değişim arzusunu yansıtan siyasi bir projedir. Solun ve demokratik güçlerin programatik önerileri ile diğer adayların önerileri arasındaki fark açıktır; ancak önerdikleri şeyler arasında sadece bir mesafe yoktur, bu önerilerle tutarlılıklarına tanıklık eden yılların mücadelesinin desteğine sahiptirler.

'SEÇİM MÜCADELESİNDE AKTİF OLARAK YER ALACAĞIZ'
"Partimiz, sol ve demokratik güçler tarafından atılan bu önemli birleşik adımı memnuniyetle karşılamakta ve projeyi desteklediğini ifade etmektedir. Halk güçlerinin siyasi zaferine katkıda bulunmak amacıyla seçim mücadelesinde aktif olarak yer alacağız."